Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse vecht schorsing clubtopscorer Openda aan

Vitesse vecht schorsing clubtopscorer Openda aan

ARNHEM (ANP) - Vitesse vecht de schorsing van zijn topscorer Loïs Openda aan. De eredivisieclub uit Arnhem gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden uitsluiting, waarvan één voorwaardelijk, voor de Belgische aanvaller. De aanklager betaald voetbal legde deze sanctie op naar aanleiding van de rode kaart die Openda afgelopen zaterdag kreeg.

Openda werd in de 36ste minuut van de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-3) uit het veld gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Dat gebeurde na ingrijpen van de VAR, die constateerde dat Openda een tik met de elleboog had gegeven op de ribben van Mike te Wierik.

Vitesse en Openda vinden de straf te zwaar en laten de zaak nu voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB, die naar verwachting donderdag een zitting houdt.

Meer uit Voetbal

PSV gaat op voor vierde landstitel in zestien jaar 

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op voor de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

13 minuten geleden
Lang, Dest en Babadi missen het mogelijke kampioensduel van PSV

EINDHOVEN (ANP) - Noa Lang, Sergiño Dest en Isaac Babadi missen zondag de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam. Het drietal is nog altijd geblesseerd. Trainer Peter Bosz heeft verder de beschikking over al zijn spelers, meldde hij op sportcomplex De Herdgang.

32 minuten geleden
Keeper Courtois keert terug bij Real maar start niet tegen Bayern

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois verdedigt zaterdag het doel van Real Madrid in de thuiswedstrijd tegen Cádiz. De Belg keert terug onder de lat na een langdurige knieblessure.

41 minuten geleden
FC Twente wil bij AZ derde plaats van Eredivisie veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen AZ de derde plaats van de Eredivisie veiligstellen. Trainer Joseph Oosting beschikt in de aanloop naar het duel over een nagenoeg fitte selectie. Myron Boadu, hersteld van een hamstringblessure, traint ook weer mee.

47 minuten geleden
De Ligt hervat zondag training van Bayern München met oog op Real

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt mist zaterdag de uitwedstrijd van Bayern München tegen VfB Stuttgart in de Bundesliga. De medische staf van de club uit Beieren wil de Nederlandse verdediger klaarstomen voor het uitduel van woensdag met Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

1 uur geleden
Engelse pers kiest Foden (ManCity) als beste speler van het jaar

LONDEN (ANP) - Engelse voetbaljournalisten hebben aanvaller Phil Foden van Manchester City gekozen als beste voetballer van het jaar in Engeland. Bij de vrouwen ging de prestigieuze prijs naar clubgenote Khadija Shaw uit Jamaica.

1 uur geleden
De Graafschap mag geen fans meenemen naar FC Emmen

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap mag volgende week vrijdag geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de club uit Doetinchem bestraft omdat fans veel vuurwerk afstaken tijdens een uitduel met FC Groningen.

2 uur geleden