Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse-spits Buitink maakt seizoen af in Zwolle

Vitesse-spits Buitink maakt seizoen af in Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Vitesse verhuurt Thomas Buitink in de tweede seizoenshelft aan PEC Zwolle. De 20-jarige spits moet de Zwollenaren aan doelpunten helpen; PEC kwam pas tot zeventien doelpunten en alleen RKC en ADO Den Haag scoorden minder vaak.

"Op dit moment sta ik op een kruispunt in mijn carrière. Ik kan bij Vitesse het prachtige seizoen buiten de basis afmaken, of ik ga in Zwolle aan de ontwikkeling van mij als aanvaller werken en kan daarbij van waarde zijn voor deze mooie club", aldus Buitink. "Dat laatste geniet mijn voorkeur, omdat vlieguren nu het belangrijkst zijn. Ik sluit vanaf zaterdag aan bij de selectie en kan niet wachten om hier te beginnen en alles te geven."

PEC Zwolle is de nummer 13 van de Eredivisie. De ploeg van trainer John Stegeman heeft dit seizoen pas drie keer gewonnen. Vrijdag neemt PEC het zonder Buitink op tegen Willem II. Buitink kan dinsdag debuteren in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Meer uit Voetbal

Situatie gedegradeerd Vitesse nog altijd 'echt heel zorgelijk'

ARNHEM (ANP) - De situatie bij Vitesse is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes nog steeds "echt, echt, echt heel zorgelijk". De noodlijdende club degradeerde vrijdag officieel na een aftrek van 18 punten, maar mocht van de licentiecommissie van de KNVB wel het seizoen uitspelen. Toch spelen er nog vele acute problemen, vooral met de aandelen van de club.

4 minuten geleden
Feyenoord zonder Paixão tegen Go Ahead Eagles

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft donderdag voor de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles niet de beschikking over Igor Paixão. De Braziliaanse aanvaller heeft hamstringklachten. Paixão liep de blessure zondag op tijdens de gewonnen bekerfinale tegen NEC (1-0), waarin hij in de 59e minuut de enige treffer maakte. Calvin Stengs, die in de eindstrijd vlak voor tijd werd gewisseld, is onzeker voor de wedstrijd in Deventer.

1 uur geleden
Manchester City in titelrace nog zonder topspits Haaland

MANCHESTER (ANP/AFP) - Erling Haaland is er donderdag niet bij als zijn club Manchester City aantreedt tegen Brighton & Hove Albion in de Premier League. De Noorse topspits heeft nog steeds last van de spierblessure die hij vorige week opliep in het kwartfinaleduel van de Champions League tegen Real Madrid.

2 uur geleden
PSV'ers 'allemaal kapot' van zware knieblessure linksback Dest

EINDHOVEN (ANP) - De blessure van Sergiño Dest heeft er flink ingehakt bij PSV. "We zijn daar allemaal kapot van", zei trainer Peter Bosz op ESPN. Diverse media meldden dat de linksback zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en dit kalenderjaar helemaal niet meer in actie komt, maar de coach wilde daar op een persmoment niets over zeggen.

3 uur geleden
Media: Liverpool meldt zich bij Feyenoord voor trainer Slot

ROTTERDAM (ANP) - Liverpool heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor trainer Arne Slot, melden meerdere grote media in binnen- en buitenland. De 45-jarige voormalig voetballer heeft in Rotterdam nog een contract voor twee jaar en daarom wordt er nu onderhandeld over de afkoopsom. Die zou miljoenen moeten bedragen.

4 uur geleden
PEC Zwolle-verdediger Van Polen (38) beëindigt carrière

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen stopt na dit seizoen met voetballen. De 38-jarige Harderwijker speelde zeventien seizoenen voor PEC Zwolle en won in 2014 als aanvoerder van de club de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal.

4 uur geleden
Oud-voetballer Tévez opgenomen in ziekenhuis met pijn aan borst

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez is met pijn aan de borst opgenomen in het ziekenhuis. De resultaten van de eerste onderzoeken waren positief, maar toch bleef de huidige trainer van het Argentijnse Independiente een nacht in een ziekenhuis bij Buenos Aires in afwachting van volgende onderzoeken. Dit zijn reguliere controles, meldt zijn club op X.

4 uur geleden