Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse mist geschorste doelman Scherpen tegen FC Twente

Vitesse mist geschorste doelman Scherpen tegen FC Twente

ARNHEM (ANP) - Vitesse speelt woensdag voor eigen publiek tegen FC Twente zonder doelman Kjell Scherpen. De keeper is voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart zaterdag in het verloren duel met PSV (1-0). Scherpen haalde in de blessuretijd buiten zijn zestienmetergebied de doorgebroken Yorbe Vertessen neer en moest van het veld.

De aanklager betaald voetbal deed de doelman op diens 23e verjaardag een schikkingsvoorstel van één duel. Scherpen en Vitesse gingen daarmee akkoord.

Naar verwachting neemt reservekeeper Daan Reiziger tegen FC Twente de plek van Scherpen onder de lat over. Vitesse staat met 15 punten net boven de degradatiezone. FC Twente neemt met 34 punten de vierde plaats in de Eredivisie in en heeft 4 punten achterstand op koploper Feyenoord.

Meer uit Voetbal

Crowdfundingsactie levert Vitesse bijna 2 miljoen op

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie van Vitesse heeft de noodlijdende Arnhemse voetbalclub een kleine 2 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt Vitesse op de slotdag van de competitie wanneer het, in voorlopig het laatste Eredivisieduel, thuis tegen Ajax speelt. Vitesse is al gedegradeerd en moet hopen op een licentie voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

3 uur geleden
Montero tijdelijk vervanger ontslagen Juventus-trainer Allegri

TURIJN (ANP) - Paolo Montero zit de laatste twee duels van dit seizoen in de Serie A op de bank bij Juventus. De 52-jarige Uruguayaan vervangt de vrijdag ontslagen trainer Massimiliano Allegri, die zich woensdag in de slotfase van en na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (1-0) verbaal en in gebaar misdroeg. Allegri zou normaal gesproken na het seizoen vertrekken.

3 uur geleden
ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

15 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

17 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

18 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

18 uur geleden
Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

19 uur geleden