Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse in beroep tegen intrekken licentie, zaak over twee weken

Vitesse in beroep tegen intrekken licentie, zaak over twee weken

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat in beroep tegen het intrekken van de licentie. Naar verwachting vindt de beroepszaak over twee weken plaats, aldus de Arnhemse club. De KNVB trekt de licentie per 9 juli in, zo werd dinsdagochtend bekend.

"Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden. We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen", aldus algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes op de website van de club.

"Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen - refererend aan het akkoord met Coley Parry - gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, maar het is zeker nog geen gelopen koers."

Schuldovername Parry

Vitesse meldt op de hoogte te zijn gebracht van een akkoord op hoofdlijnen tussen de Gelderse ondernemer Guus Franke en Parry, inzake de schuld van Vitesse aan Common Group. Dat betreft een bedrag van 14,3 miljoen euro. Die overeenstemming volgt na een volgens Vitesse "zenuwslopend traject van enkele maanden". Vitesse kreeg eerder dit jaar geen goedkeuring van de licentiecommissie voor de overname van de aandelen door de Common Group. De commissie twijfelde of Parry wel over het noodzakelijk vermogen beschikte.

Volgens de club zal ondernemer Franke pas na het afronden van de schuldsanering en op voorwaarde van goedkeuring en het uiteindelijk verlenen van de licentie door de KNVB de beoogde eigenaar worden van Vitesse. "Zoals ik al vaker heb gezegd; het oplossen van het verleden is de belangrijkste stap", zegt Reijntjes.

Guus Franke

"Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door."

Meer uit Voetbal

Oyarzabal kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor Spanje

BERLIJN (ANP) - Mikel Oyarzabal kon zijn geluk niet op na de finale van het EK tussen Spanje en Engeland (2-1). "Ik heb gedaan wat ik moest doen", zei de maker van het winnende doelpunt. "Ik was al blij toen ik voor het EK werd geselecteerd. Maar nu heb ik het geluk gehad dat ik een duel mag beslissen."

36 minuten geleden
Bondscoach Southgate wil nog niet over zijn toekomst speculeren

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate wilde na de nederlaag van Engeland tegen Spanje (1-2) in de finale van het EK nog niet over zijn toekomst praten. "Ik denk niet dat dit het juiste moment is om zo'n beslissing te nemen", zei hij. "Ik moet met de juiste mensen overleggen. Dat is iets voor later."

1 uur geleden
Spanjaard Rodri verkozen tot beste speler van EK

BERLIJN (ANP) - De Spaanse middenvelder Rodri is verkozen tot beste speler van het EK voetbal in Duitsland. Hij veroverde zondag de Europese titel met zijn landenploeg door Engeland in de finale te verslaan (2-1).

1 uur geleden
Gakpo gedeeld topscorer van EK in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Cody Gakpo is samen met vijf andere spelers topscorer van het EK voetbal in Duitsland geworden. De linksbuiten van het Nederlands elftal trof driemaal doel op de Europese eindronde, net als Dani Olmo (Spanje), Ivan Schranz (Slowakije), Jamal Musiala (Duitsland), Harry Kane (Engeland) en Georges Mikautadze (Georgiƫ).

1 uur geleden
Spanje verovert met recordaantal treffers Europese titel

BERLIJN (ANP) - Spanje heeft een recordaantal doelpunten gemaakt op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente is met vijftien doelpunten Europees kampioen geworden. Frankrijk veroverde in 1984 met veertien treffers de Europese titel.

1 uur geleden
Kane staat ook na zesde finale nog met lege handen

BERLIJN (ANP) - Harry Kane heeft opnieuw naast een hoofdprijs gegrepen. De 30-jarige spits verloor met Engeland in de EK-finale van Spanje (1-2). Hij heeft nu al zijn zes finales met club of landenploeg verloren.

1 uur geleden
Spanje verslaat Engeland en is weer Europees kampioen

BERLIJN (ANP) - Spanje heeft voor de vierde keer de Europese titel gewonnen. De wereldkampioen van 2010 was in de finale ook te sterk voor Engeland (2-1), nadat het eerder in het toernooi titelkandidaten Duitsland en Frankrijk met dezelfde cijfers had verslagen. Invaller Mikel Oyarzabal was de gevierde man in het Olympiastadion van Berlijn. Hij maakte in de 86e minuut het winnende doelpunt.

1 uur geleden