Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vitesse boekt tegen VVV eerste zege in competitie in maand tijd

ARNHEM (ANP) - Vitesse weet weer wat winnen is. De Arnhemmers versloegen VVV-Venlo in de Eredivisie met 4-1. Dat betekende de eerste overwinning in de competitie sinds 23 januari. Uit de vijf duels daarna pakte Vitesse slechts 1 punt.

Vitesse en VVV staan dinsdag opnieuw tegenover elkaar in de Gelredome, dan in de halve finale van de KNVB-beker.

Loös Openda bracht Vitesse al in de 3e minuut op voorsprong. De Belgische aanvaller schoot de bal, op aangeven van Armando Broja, via de onderkant van de lat in het doel. De gelijkmaker kwam op naam van topscorer Georgios Giakoumakis, die in de 19e minuut een strafschop mocht nemen na een overtreding van Riechedly Bazoer. Giakoumakis staat na 23 duels op 23 doelpunten in de Eredivisie. De laatste speler die in zijn eerste 23 Eredivisieduels meer dan 22 treffers maakte, was Henk Groot namens Ajax in het seizoen 1959/1960. Hij scoorde 24 keer.

Bazoer maakte zijn fout in de tweede helft goed. De centrale verdediger zette in de 57e minuut zelf de aanval op en na een korte combinatie schoot hij de bal met zijn linkervoet hoog in het doel. Sondre Tronstad zorgde een kwartier voor tijd met een van richting veranderd schot voor de 3-1 en daarna scoorde ook Broja nog.

VVV was vorige maand Vitesse in Venlo nog met 4-1 de baas. Giakoumakis scoorde toen vier keer.

Vitesse ging door de winst Feyenoord op de ranglijst voorbij en staat voorlopig vierde. VVV heeft de laatste vier duels allemaal verloren en moet RKC Waalwijk nu voor laten gaan. VVV staat vijftiende, met 7 punten meer dan nummer 16 ADO Den Haag.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.