Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Visumproblemen houden Djokovic op vliegveld van Melbourne

Visumproblemen houden Djokovic op vliegveld van Melbourne

MELBOURNE (ANP) - De ophef rond tennisser Novak Djokovic, die dankzij een 'medische vrijstelling' vanaf maandag 17 januari kan deelnemen aan de Australian Open, blijft voortduren. De Servische nummer 1 van de wereld kwam woensdag aan in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn Servische visum. Hij mag het land voorlopig niet in.

Djokovic heeft zich nooit willen uitlaten over zijn vaccinatiestatus. Dinsdag maakte hij zelf bekend dat hij kan deelnemen aan het eerste grandslamtoernooi van dit jaar dankzij een medische vrijstelling. Het leidde tot verontwaardigde reacties in Australië waar lang een strenge lockdown gold.

Jaala Pulford, de minister van Sport van de staat Victoria, liet op Twitter weten dat Djokovic niet op steun uit politieke hoek hoeft te rekenen. "De federale regering heeft gevraagd of we Djokovic willen helpen bij de aanvraag voor zijn visum, maar dat zullen wij niet doen", zo schreef ze. "We zijn altijd duidelijk geweest over twee zaken: de goedkeuring van visa is een zaak van de federale regering en medische vrijstellingen zijn een zaak van artsen."

De Australische minister-president Scott Morrison had eerder al duidelijke taal gesproken. "We wachten zijn komst af en welk bewijs hij ons levert om zijn vrijstelling te ondersteunen. Als dat bewijs onvoldoende is, zal hij niet anders worden behandeld dan iemand anders en zal hij op het volgende vliegtuig naar huis worden gezet."

Meer uit Sport

Kanovaarders Teunissen en Otten naar Olympische Spelen

LJUBLJANA (ANP) - Lena Teunissen en Joris Otten hebben op de EK kanoslalom op het onderdeel kano (C1) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd. Teunissen had bij de vrouwen genoeg aan een elfde landenplek in de voorrondes en Otten bij de mannen aan een twaalfde landenplek. Niet eerder nam Nederland deel aan de Spelen in de C1.

31 minuten geleden
Judoka's Van Krevel en Jaring vroegtijdig uitgeschakeld op WK

ABU DHABI (ANP) - Judoka Naomi van Krevel is op de openingsdag van de WK judo vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse tot 52 kilogram. De 24-jarige Nederlandse ging na een bye in de eerste ronde onderuit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

1 uur geleden
Tweede plaats triatlete Klamer in wereldbekerwedstrijd Mexico

HUATULCO (ANP) - Triatlete Rachel Klamer is tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco tweede geworden. In de eindsprint om de zege moest de Nederlandse alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan.

2 uur geleden
Turnster Biles onderstreept kandidatuur voor Spelen Parijs

HARTFORD (ANP/DPA) - De Amerikaanse turnster Simone Biles is haar seizoen gestart met winst in de US Classic. De 27-jarige Biles mikt op haar derde Olympische Spelen en zal zich eind juni bij de Amerikaanse trials, waar de tickets voor de Spelen worden verdeeld, in het team moeten turnen.

2 uur geleden
Bols concurrente McLaughlin-Levrone snel op 200 meter

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone heeft bij wedstrijden in Los Angeles de op een na beste jaartijd gerealiseerd op de 200 meter. De olympisch kampioene en wereldrecordhoudster op de 400 meter horden kwam tot een tijd van 22,07, een persoonlijk record. McLaughlin-Levrone is de voornaamste concurrente van Femke Bol op de 400 meter horden, maar de 24-jarige Amerikaanse heeft zich op dat onderdeel al bijna twee jaar niet meer laten zien.

3 uur geleden
Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

4 uur geleden
Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

4 uur geleden