Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Visser verspeelt medaille: bij horde zes ging het mis

TOKIO (ANP) - Het ging goed tot horde zes. Toen maakte atlete Nadine Visser een foutje en dat kostte haar een medaille. Dat zei de 26-jarige Noord-Hollandse na de olympische finale van de 100 meter horden, waarin ze als vijfde eindigde. "Ik baal. Het is 100 procent een gemiste kans op een medaille."

Visser was na de halve finales emotioneel. Haar voorbereiding op de Spelen was door een hamstringblessure verre van ideaal verlopen, maar ze slaagde er in de korte aanloop naar Tokio in toch in vorm te komen. "Er was toch even die emotie van; ik heb het toch maar geflikt om de olympische finale te halen."

De nacht was kort, want er zat weinig tijd tussen de halve finales op zondag en de finale op maandag. "Maar dat gold voor alle finalisten. Ik voelde me scherper en beter in vorm en had er alle vertrouwen in mijn snelste race ooit te lopen. Ik wilde om de medailles meedoen. Dat had gekund. Een tijd van 12,55 moet ook ik kunnen lopen."

Vijfde plaats

Nu werd het de vijfde plaats in 12,73, zelfs boven haar Nederlands record van 12,62. Het was wel weer iets beter dan de zevende plek op de WK van Londen en de zesde plek op de WK van 2019. Ze was bovendien de enige Europese atlete in de finale. "Dat is wel speciaal, maar het doel was een medaille."

Visser had dan wel een perfecte race nodig en die liep ze niet. "Bij horde zes ligt vaak het kritieke punt. Als ik goed in de race lig en snelheid heb, moet ik snel bewegen om afstand tot de horden te houden. Dat deed ik niet goed. Ik moest omhoog komen voor mijn sprong en verloor daardoor te veel snelheid."

De tweevoudig Europees kampioene indoor (op de 60 meter horden) had er vaak op getraind. "Maar een wedstrijd is anders en zeker de Olympische Spelen. Idealiter had ik meer wedstrijden gelopen in de voorbereiding, maar door die blessure ging dat niet. Maar aan de andere kant, het ging in de series wel goed. De halve finale gaf mij de bevestiging dat ik nog harder kon en dat is niet gelukt. Best lastig om dit te verwerken."

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

2 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

4 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

5 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

6 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

7 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.