Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Visma-renners Van Aert en Vingegaard blij met vorm bij Tourstart

Visma-renners Van Aert en Vingegaard blij met vorm bij Tourstart

RIMINI (ANP/Belga) - Wielrenners Jonas Vingegaard en Wout van Aert waren na afloop van de eerste Touretappe blij met hun vorm. Van Aert eindigde als derde in de etappe, omdat het uitgedunde peloton de twee vluchters, Romain Bardet en Frank van den Broek, niet meer wist bij te halen. "Het is jammer dat we de koplopers net niet wisten in te rekenen, want Wout had een mooie kans op de zege", zei de Deense titelverdediger.

Van Aert was ondanks het misgrijpen van de etappezege zichtbaar geëmotioneerd. "Dit doet veel deugd. Ik had niet kunnen voorspellen om op dit niveau te zijn. Op de momenten waar veel renners het moeilijk kregen, voelde ik me nog fris. Na de laatste helling besloten we om vol voor de ritzege te gaan. De samenwerking met andere ploegen kwam er, maar de twee koplopers bleven uit de greep. Chapeau daarvoor."

Beide renners staan in de Tour de France met vraagtekens aan de start. Van Aert kwam zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen en maakte na bijna twee maanden zijn rentree in de Ronde van Noorwegen. Hij reed verder alleen het Belgisch kampioenschap. Vingegaard crashte heel hard in de Ronde van Baskenland en staat in de Ronde van Frankrijk aan de start zonder wedstrijdkilometers in de benen.

Zware periode

"Ik heb een erg zware periode gehad na de val. Ik kom van ver", zei Van Aert. "Ik kwam naar deze Tour met veel twijfels, maar naarmate de etappe vorderde vond ik het vertrouwen terug. Ik begon er in te geloven, waarna de jongens vol voor me reden. Ik ben trots op hoe we presteerden vandaag."

Vingegaard was ook tevreden na de etappe waarin hij niet in problemen raakte. "Zowel Wout als ik voelde zich in orde vandaag. Daar moeten we blij mee zijn. Ik kijk alvast positief naar de komende drie weken."

Ploeggenoot Wilco Kelderman kwam ten val in de etappe. De 33-jarige renner had wonden op zijn linkerschouder en elleboog en vertelde dat het een harde val was geweest nadat hij in een afdaling was weggegleden. Volgens het medisch overzicht van de Tourorganisatie liep hij meerdere kneuzingen, bloeduitstortingen en schaafwonden op.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

12 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden