Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Visma Raet: modaalverdiener houdt maandelijks 7,75 euro meer over

Visma Raet: modaalverdiener houdt maandelijks 7,75 euro meer over

AMERSDOORT (ANP) - Nederlanders met een modaal salaris houden volgend jaar maandelijks netto 7,75 euro meer over dan dit jaar. Dat stelt HR-dienstverlener Visma Raet die de gevolgen van de kabinetsplannen van Prinsjesdag doorrekende. Die stijging komt neer op 0,34 procent.

Mensen die het minimumloon verdienen gaan er het meest op vooruit, berekende Visma Raet. Hun nettosalaris valt in 2022 32,54 euro per maand hoger uit, wat neerkomt op een toename van 2,06 procent. Ook mensen die twee keer modaal verdienen gaan er op vooruit. Zij houden maandelijks 19,25 euro meer over, wat een stijging van 0,51 procent is.

Visma Raet benadrukt dat de stijging in de nettosalarissen niets zegt over de koopkracht. Als de prijzen harder stijgen dan wat mensen meer aan salaris overhouden, dan gaan ze er alsnog op achteruit. Ook hield de HR-dienstverlener geen rekening met eventuele wijzigingen in de pensioenpremies, waardoor de cijfers alsnog anders uit kunnen vallen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

rdebuijzer 1 maand geleden
Mag ik effe lachen!!!! Sigaar uit eigen doos is er niets bij......prijzen zijn al flink omhoog de laatste 3 maanden en dan zeggen: kijk eens hoe gul we zijn, hier zijn 7,50 euro voor je harde werken en dito inzet....bah ,bah.....

Meer uit Financieel

Amerikaanse beurzen omlaag door onzekerheid over belastingen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend lager gesloten. Beleggers vragen zich af wat er met de belastingen gebeurt voor bedrijven en miljardairs nu de onderhandelingen over de investeringsplannen van president Joe Biden voortduren. Verdere kregen handelaren een stortvloed aan bedrijfsresultaten te verwerken, waarbij die van techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet in de smaak vielen.

20 minuten geleden
Frankrijk komt met mogelijke sancties in visruzie met Britten

PARIJS (ANP/RTR) - Als de visserijruzie tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk niet snel opgelost wordt, zou Frankrijk nieuwe sancties op kunnen leggen. Met die waarschuwing probeert Parijs druk op de situatie te zetten. Frankrijk bereidt nieuwe maatregelen voor die op 2 november van kracht kunnen worden.

1 uur geleden
Winkelvastgoedbedrijf URW ziet herstel door heropening Europa

PARIJS (ANP) - Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft in het derde kwartaal opnieuw beter gepresteerd. De verdere heropening van Europa, waar in veel landen coronamaatregelen werden versoepeld, speelden daarbij mee. Ook in de Verenigde Staten blijft de economie aantrekken.

1 uur geleden
Poetin wil gasvoorraden in Europa aanvullen na volle eigen opslag

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft de opdracht gegeven de gasvoorraden in West-Europa aan te vullen met Russisch gas, zodra de ondergrondse opslagplaatsen voor gas dat in reserve wordt gehouden in Rusland vol zijn. Dit is volgens Russische mediaberichten uiterlijk in de tweede week van november het geval.

3 uur geleden
Billie Eilish, BTS en Drake grootverdieners voor platenlabel UMG

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Zangeres Billie Eilish, rapper Drake en boyband BTS waren de afgelopen periode grootverdieners voor hun platenlabel Universal Music Group (UMG). Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf bekend bij de publicatie van zijn eerste kwartaalcijfers sinds de beursgang. UMG verdiende meer geld doordat de muziek van zijn artiesten vaker werd gestreamd.

3 uur geleden
Kadaster: recordstijging huizenprijzen; woning kost ruim 4 ton

APELDOORN (ANP) - De prijzen van koopwoningen zijn nog nooit zo hard opgelopen als in het derde kwartaal van dit jaar. Volgens het Kadaster stegen de huizenprijzen in drie maanden tijd met gemiddeld 6,4 procent, wat de grootste kwartaalstijging betekende sinds 1995. Op jaarbasis zijn de huizenprijzen gemiddeld met 17,5 procent gestegen. Voor een huis moest voor het eerst gemiddeld meer dan 400.000 euro worden betaald.

3 uur geleden
Leasebedrijf LeasePlan praat over fusie met Franse branchegenoot

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse leasebedrijf LeasePlan praat met de Franse branchegenoot ALD en diens moederbedrijf Société Générale over een mogelijke fusie. Samen zouden de twee een van de grootste spelers worden op het gebied van het leasen van auto's aan bedrijven en particulieren. LeasePlan laat weten dat het nog niet zeker is dat de gesprekken ook daadwerkelijk tot een overeenkomst leiden.

3 uur geleden