Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Viruswaarheid trekt samen op met Amerikaanse lobbyclub'

'Viruswaarheid trekt samen op met Amerikaanse lobbyclub'

AMSTERDAM (ANP) - De actiegroep Viruswaarheid en enkele artsen die in juli een brandbrief tegen de coronawet schreven, werken nauw samen met de John Birch Society, een Amerikaanse lobbyclub, en Robert F. Kennedy jr, om desinformatie te verspreiden over het coronavaccin.

Tot die conclusie komen journalisten van het onderzoeksplatform en tv-programma Pointer, het Platform Authentieke Journalistiek en De Groene Amsterdammer. Pointer wijdt de uitzending van zondagavond aan het onderzoek.

De John Birch Society, opgericht in 1958, gebruikt bij het tegenwerken van de coronamaatregelen een netwerk van invloedrijke personen en organisaties, stellen de onderzoeksjournalisten. Robert F. Kennedy is een van die personen.

Anti-vaccinatie-organisatie

Kennedy, een neef van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy, voert sinds vier jaar actie tegen vaccinaties vanuit de anti-vaccinatie-organisatie Children’s Health Defense. Volgens Pointer helpt Viruswaarheid mee aan het opzetten van de Europese tak van die organisatie. Children’s Health Defense zou het momenteel op het coronavaccin hebben voorzien.

Ook de Nederlandse arts Elke de Klerk werkt met de organisatie samen, zeggen de journalisten. Zij was een van de ondertekenaars van de brandbrief. Viruswaarheid en De Klerk kopiëren de strategieën van de Duitse arts Heiko Schöning, volgens de journalisten de Duitse lijfarts van Kennedy. Hij voert sinds april actie tegen vaccins en corononamaatregelen.

Meer uit Binnenland

MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

1 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

2 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

2 uur geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

2 uur geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

2 uur geleden
Kinderen vinden cocaïne bij basisschool en proeven ervan

TEGELEN (ANP) - Vier kinderen van een basisschool in Tegelen, gemeente Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerster van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school. Op school zag een surveillerende medewerker de kinderen ervan proeven, greep in en haalde de politie erbij. De kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht en konden niet veel later in goede gezondheid weer naar huis, bevestigde de woordvoerster van de politie berichtgeving in De Limburger dinsdag.

3 uur geleden
OM eist 4 jaar cel voor opruiing tegen complotdenker Micha Kat

DEN HAAG (ANP) - Complotdenker Micha Kat (59) hoorde dinsdag in de rechtbank in Den Haag een celstraf van vier jaar tegen zich eisen voor opruiing en bedreiging. In totaal wordt hij verdacht van zes gevallen van opruiing.

5 uur geleden