Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Viruswaarheid trekt samen op met Amerikaanse lobbyclub'

'Viruswaarheid trekt samen op met Amerikaanse lobbyclub'

AMSTERDAM (ANP) - De actiegroep Viruswaarheid en enkele artsen die in juli een brandbrief tegen de coronawet schreven, werken nauw samen met de John Birch Society, een Amerikaanse lobbyclub, en Robert F. Kennedy jr, om desinformatie te verspreiden over het coronavaccin.

Tot die conclusie komen journalisten van het onderzoeksplatform en tv-programma Pointer, het Platform Authentieke Journalistiek en De Groene Amsterdammer. Pointer wijdt de uitzending van zondagavond aan het onderzoek.

De John Birch Society, opgericht in 1958, gebruikt bij het tegenwerken van de coronamaatregelen een netwerk van invloedrijke personen en organisaties, stellen de onderzoeksjournalisten. Robert F. Kennedy is een van die personen.

Anti-vaccinatie-organisatie

Kennedy, een neef van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy, voert sinds vier jaar actie tegen vaccinaties vanuit de anti-vaccinatie-organisatie Children’s Health Defense. Volgens Pointer helpt Viruswaarheid mee aan het opzetten van de Europese tak van die organisatie. Children’s Health Defense zou het momenteel op het coronavaccin hebben voorzien.

Ook de Nederlandse arts Elke de Klerk werkt met de organisatie samen, zeggen de journalisten. Zij was een van de ondertekenaars van de brandbrief. Viruswaarheid en De Klerk kopiëren de strategieën van de Duitse arts Heiko Schöning, volgens de journalisten de Duitse lijfarts van Kennedy. Hij voert sinds april actie tegen vaccins en corononamaatregelen.

Meer uit Binnenland

Automobilist omgekomen door aanrijding op A27 bij Almere

ALMERE (ANP) - Een automobilist is vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeluk op de A27 ter hoogte van Almere. Het dodelijke ongeval werd voorafgegaan door een aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een vrachtwagen. De automobilist is daarop uitgestapt en werd toen vermoedelijk aangereden door een andere passerende vrachtwagen, meldt de politie.

2 uur geleden
Nederlandse militairen aangehouden door Hezbollah in Beiroet

DEN HAAG (ANP) - Drie leden van het defensieteam dat momenteel de Nederlandse ambassade in Beiroet ondersteunt, zijn aangehouden door de militante beweging Hezbollah. Dat gebeurde in een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad. De militairen zijn inmiddels via het Libanese leger teruggekeerd op de ambassade en maken het goed.

3 uur geleden
Honderden bij afscheidsdienst doodgeschoten rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Op het afscheid in Amsterdam-Zuidoost van de doodgeschoten rapper Bigidagoe zijn vrijdagavond zes- à zevenhonderd mensen afgekomen. Dat laat de uitvaartplanner en organisator van de afscheidsbijeenkomst weten. "Het was emotioneel en zoals verwacht erg druk."

4 uur geleden
Nog meer gedupeerden melden zich bij meldpunt Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 8500 bezitters van een Babboe-bakfiets hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat is zo'n 2200 meer dan afgelopen zondag, toen er nog ongeveer 6300 claims lagen bij het door advocatenkantoor Birkway gelanceerde meldpunt. Birkway heeft inmiddels ook een Engelstalige site gelanceerd voor niet-Nederlandse gedupeerden. Enkele honderden buitenlandse Babboe-bakfietsers hebben zich al gemeld, stelt het advocatenkantoor.

6 uur geleden
Luchtalarm maakt na 2025 plaats voor NL-Alert op mobiele telefoon

DEN HAAG (ANP) - Het luchtalarm om de bevolking te waarschuwen voor calamiteiten wordt volgend jaar afgeschaft en vervangen door NL-Alert, een melding die via de mobiele telefoon binnenkomt. Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft dat besloten. Ze schrijft in een Kamerbrief dat het landelijk systeem met de sirenes, die elke eerste maandag van de maand worden getest, weinig voordelen biedt en nauwelijks grote successen had. Ook is de dekking van deze alarmering veel lager dan die van NL-Alert.

7 uur geleden
Slachtoffers Thijs Römer 'opgelucht' na intrekken hoger beroep

ASSEN (ANP) - De drie slachtoffers van Thijs Römer zijn "opgelucht" dat de 45-jarige acteur afziet van het hoger beroep in de onlinezedenzaak waarbij hij betrokken is. "We hadden het niet zien aankomen", laat hun advocaat Maartje Schaap weten.

8 uur geleden
Ouders overleden baby Helvoirt twee weken langer vast

HELVOIRT (ANP) - De ouders van de overleden baby die maandag werd gevonden in een woning in Helvoirt blijven twee weken langer vast, meldt het Openbaar Ministerie. De 34-jarige moeder en de 39-jarige vader werden maandagavond aangehouden omdat ze mogelijk een rol hebben gespeeld bij de dood van het jongetje.

8 uur geleden