Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virusvrees houdt ook Wall Street in bedwang

Virusvrees houdt ook Wall Street in bedwang

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. De vrees voor het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen daarvan maakte beleggers wederom nerveus. Voor het weekend sloten graadmeters om die reden ook al in het rood. In China zijn inmiddels zeker tachtig mensen om het leven gekomen door het coronavirus. Het aantal besmettingen is gestegen naar meer dan 2700.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 1,6 procent lager op 28.532 punten. De brede S&P 500 daalde 1,6 procent tot 3241 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,1 procent tot 9116 punten.

Net als voor het weekend hadden luchtvaartbedrijven het zwaar te verduren, nu mensen minder happig zijn op reizen. Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines noteerden tot 7 procent lager.

Grondstoffen

Daarnaast staan de prijzen van olie en grondstoffen behoorlijk onder druk door zorgen dat het virus de economische groei schaadt. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent goedkoper op 53,06 dollar. Brentolie zakte 2,3 procent in prijs tot 59,30 dollar per vat.

Grote energiebedrijven als Chevron en ExxonMobil en oliedienstverleners als Schlumberger en Halliburton leverden tot 3,7 procent in. Grondstofbedrijven als US Steel en Freeport-McMoRan verloren tot 5,7 procent.

Meer uit Financieel

Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

43 minuten geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

51 minuten geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

1 uur geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

2 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

2 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus sterkste stijger in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is vrijdag verder weggezakt na de recente verliesbeurten. Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De techinvesteerder profiteerde van een koersherstel in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft. Een dag eerder behoorde Prosus nog tot de grootste dalers.

4 uur geleden