Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virusvrees en dure yen drukken Nikkei

Virusvrees en dure yen drukken Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag opnieuw flink lager gesloten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. De snelle wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus bleef zorgen voor onrust onder beleggers. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, zette daarnaast de belangrijke exportbedrijven onder druk. De andere Aziatische beurzen lieten eveneens overwegend verliezen zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 2,1 procent in de min op 21948,23 punten en bereikte het laagste niveau sinds midden oktober vorig jaar. Vooral de luchtvaartbedrijven werden van de hand gedaan. ANA Holdings zakte 5,3 procent en Japan Airlines verloor 4,5 procent. Maaltijdbestelbedrijven waren daarentegen in trek doordat steeds meer mensen binnen blijven door de vrees voor het coronavirus. Fundely steeg 2,5 procent.

Kyorin Holdings dikte 10,7 procent aan. Beleggers reageerden verheugd op berichten dat een onderdeel van het bedrijf een test voor het nieuwe coronavirus heeft ontwikkeld die in minder dan dertig minuten de uitslag geeft. Bij de huidige testen moet zes uur worden gewacht op het resultaat.

Coronavirus

De beursgraadmeter in Shanghai hield het hoofd boven water en noteerde tussentijds 0,3 procent hoger. Het aantal dagelijkse sterfgevallen in China door het coronavirus is afgenomen. De uitbraak heeft in het land inmiddels aan 2744 mensen het leven gekost en 78.497 mensen zijn besmet met het coronavirus.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,8 procent. De Zuid-Koreaanse centrale bank hield de rente onveranderd op 1,25 procent, terwijl economen hadden gerekend op een verlaging van het rentetarief. In Zuid-Korea zijn inmiddels 1595 mensen besmet met coronavirus. Na China heeft Zuid-Korea de meeste besmettingsgevallen. De Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,8 procent lager.

Meer uit Financieel

Bijna 4 op 5 mensen shoppen online, vooral twintigers en dertigers

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar heeft 78 procent van de Nederlanders iets online gekocht. Dat is 4 procent meer dan een jaar geleden, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de 25- tot 35-jarigen shopt 93 procent online.

2 uur geleden
Cryptobedrijven en Spotify omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Wall Street is maandag onder druk van winstnemingen lager geëindigd. Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van een belangrijk banenrapport later deze week. Muziekstreamingdienst Spotify maakte wel een koerssprong van 7,5 procent. Het bedrijf kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken.

4 uur geleden
EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

5 uur geleden
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

7 uur geleden
Chipbedrijven omlaag na lange winstreeks, AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (ANP) - De beursgraadmeters in Amsterdam zijn maandag lager geëindigd, mede door een negatieve start van de aandelenhandel op Wall Street. Vooral chipaandelen, die de laatste maanden flink omhooggingen, werden lager gezet. Zo verloor ASMI 6,4 procent en Besi 3,4 procent. Toch hebben beleggers niets te klagen, de aandelenkoers van ASMI is sinds de start van het jaar nog altijd bijna verdubbeld. Het aandeel Besi is ruim twee keer zoveel waard geworden.

8 uur geleden
OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

10 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

10 uur geleden