Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virusvrees en dure yen drukken Nikkei

Virusvrees en dure yen drukken Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag opnieuw flink lager gesloten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. De snelle wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus bleef zorgen voor onrust onder beleggers. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, zette daarnaast de belangrijke exportbedrijven onder druk. De andere Aziatische beurzen lieten eveneens overwegend verliezen zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 2,1 procent in de min op 21948,23 punten en bereikte het laagste niveau sinds midden oktober vorig jaar. Vooral de luchtvaartbedrijven werden van de hand gedaan. ANA Holdings zakte 5,3 procent en Japan Airlines verloor 4,5 procent. Maaltijdbestelbedrijven waren daarentegen in trek doordat steeds meer mensen binnen blijven door de vrees voor het coronavirus. Fundely steeg 2,5 procent.

Kyorin Holdings dikte 10,7 procent aan. Beleggers reageerden verheugd op berichten dat een onderdeel van het bedrijf een test voor het nieuwe coronavirus heeft ontwikkeld die in minder dan dertig minuten de uitslag geeft. Bij de huidige testen moet zes uur worden gewacht op het resultaat.

Coronavirus

De beursgraadmeter in Shanghai hield het hoofd boven water en noteerde tussentijds 0,3 procent hoger. Het aantal dagelijkse sterfgevallen in China door het coronavirus is afgenomen. De uitbraak heeft in het land inmiddels aan 2744 mensen het leven gekost en 78.497 mensen zijn besmet met het coronavirus.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,8 procent. De Zuid-Koreaanse centrale bank hield de rente onveranderd op 1,25 procent, terwijl economen hadden gerekend op een verlaging van het rentetarief. In Zuid-Korea zijn inmiddels 1595 mensen besmet met coronavirus. Na China heeft Zuid-Korea de meeste besmettingsgevallen. De Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,8 procent lager.

Meer uit Financieel

Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

34 minuten geleden
Verzekeraar Aegon zet opmars voort in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Aegon zette vrijdag de opmars voort op het Damrak en won ruim 1 procent na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. De verzekeraar kreeg er donderdag al bijna 9 procent bij na goed ontvangen kwartaalcijfers. Beleggers deden het verder rustig aan nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt. Ook staakte Wall Street donderdag de rally die volgde op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

52 minuten geleden
Britse economie krimpt door zuinige consument

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar gekrompen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Het is de eerste krimp in het Verenigd Koninkrijk sinds het begin van de coronacrisis. De omvang van de economie nam 0,1 procent af, wat wel minder was dan economen in doorsnee hadden verwacht. Vooral huishoudens hielden de uitgaven scherper in de gaten.

1 uur geleden
De Volksbank houdt winst in eerste jaarhelft stabiel

UTRECHT (ANP) - De Volksbank heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 95 miljoen euro in de boeken gezet. Daarmee hield het concern achter onder meer SNS en RegioBank 1 miljoen euro meer over onder de streep in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

1 uur geleden
Warm begin van de winter kan energieshock Europa beperken

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Verwacht relatief warm weer in het najaar kan Europa helpen om deze winter zonder energieproblemen door te komen. Voor oktober worden temperaturen verwacht die bovengemiddeld hoog zijn, waardoor de Europese landen meer tijd hebben om gasvoorraden aan te vullen. De kans dat er later in de winter verplichte afsluitingen komen nemen daardoor af. Europa probeert snel minder afhankelijk te worden van Russisch gas, maar is in de overgangsperiode kwetsbaar.

1 uur geleden
Damrak koerst af op vlak begin van rustige beursdag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs lijkt vrijdag vrijwel vlak te beginnen aan een relatief rustige handelsdag. Na de stroom van bedrijfsresultaten in de afgelopen weken loopt het kwartaalcijferseizoen ten einde. Ook staakte Wall Street donderdag de rally die volgde op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Bloomberg: Apple gaat uit van aanhoudende vraag naar iPhones

CUPERTINO (ANP) - Ondanks slechte prognoses voor de smartphonemarkt, heeft Apple zijn leveranciers gevraagd nog minstens zoveel iPhones te produceren als vorig jaar. De techgigant houdt daarbij rekening met afnemende concurrentie en welvarende klanten.

2 uur geleden