Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virusvrees en dure yen drukken Nikkei

Virusvrees en dure yen drukken Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag opnieuw flink lager gesloten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. De snelle wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus bleef zorgen voor onrust onder beleggers. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, zette daarnaast de belangrijke exportbedrijven onder druk. De andere Aziatische beurzen lieten eveneens overwegend verliezen zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 2,1 procent in de min op 21948,23 punten en bereikte het laagste niveau sinds midden oktober vorig jaar. Vooral de luchtvaartbedrijven werden van de hand gedaan. ANA Holdings zakte 5,3 procent en Japan Airlines verloor 4,5 procent. Maaltijdbestelbedrijven waren daarentegen in trek doordat steeds meer mensen binnen blijven door de vrees voor het coronavirus. Fundely steeg 2,5 procent.

Kyorin Holdings dikte 10,7 procent aan. Beleggers reageerden verheugd op berichten dat een onderdeel van het bedrijf een test voor het nieuwe coronavirus heeft ontwikkeld die in minder dan dertig minuten de uitslag geeft. Bij de huidige testen moet zes uur worden gewacht op het resultaat.

Coronavirus

De beursgraadmeter in Shanghai hield het hoofd boven water en noteerde tussentijds 0,3 procent hoger. Het aantal dagelijkse sterfgevallen in China door het coronavirus is afgenomen. De uitbraak heeft in het land inmiddels aan 2744 mensen het leven gekost en 78.497 mensen zijn besmet met het coronavirus.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,8 procent. De Zuid-Koreaanse centrale bank hield de rente onveranderd op 1,25 procent, terwijl economen hadden gerekend op een verlaging van het rentetarief. In Zuid-Korea zijn inmiddels 1595 mensen besmet met coronavirus. Na China heeft Zuid-Korea de meeste besmettingsgevallen. De Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,8 procent lager.

Meer uit Financieel

Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

16 minuten geleden
Greenpeace vindt dat Unilever zich moet schamen

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisatie Greenpeace heeft geen goed woord over voor de aangepaste doelstellingen van Unilever om het gebruik van nieuw plastic terug te dringen. In plaats van een halvering volgend jaar, zegt het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern achter Axe, Dove en Knorr te mikken op een vermindering met 30 procent in 2026. "Unilever zou zich vandaag moeten schamen", reageert Greenpeace op het nieuws.

21 minuten geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. De pedalen kunnen ook losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

1 uur geleden
Ook Lufthansa annuleert vluchten naar Israël

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft ook besloten om vrijdag alle vluchten naar Israël te annuleren. In de nacht van donderdag op vrijdag zou Israël een aanval op Iran hebben uitgevoerd, wat veiligheidsrisico's voor de luchtvaart met zich meebrengt. Om die reden maakte KLM eerder op de dag al bekend de vluchten naar Tel Aviv tot en met maandag op te schorten.

1 uur geleden
Economie eurozone in recessie na krimp in slotkwartaal 2023

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in de laatste drie maanden van vorig jaar toch in een recessie terechtgekomen. In het vierde kwartaal van 2023 was sprake van een krimp van 0,1 procent, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van nieuwe gegevens.

1 uur geleden
Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

HILVERSUM (ANP) - Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

2 uur geleden
Winst 100-jarige verzekeraar De Goudse gehalveerd

GOUDA (ANP) - De winst van ondernemersverzekeraar De Goudse is in 2023 gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het familiebedrijf, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, kreeg te maken met een toename van het aantal ongevallen met motorrijtuigen, een stijging in arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers en meer brandschade.

4 uur geleden