Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virusvrees blijft drukken op Wall Street

Virusvrees blijft drukken op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke verliezen geopend. De zorgen over de mondiale verspreiding, die de belangrijkste graadmeters deze week al fors lager zetten, houden nog altijd aan. Wereldwijd stevenen beurzen af op hun ergste handelsweek sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de openingsbel 2 procent lager op 25.279 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 2,4 procent tot 2908 punten en techbeurs Nasdaq speelde 2,2 procent kwijt op 8386 punten.

Op de financiële markten wordt gekeken naar een mogelijke ingreep door de Federal Reserve. Die kan volgende maand besluiten de rente te verlagen. De vraag die overeind blijft is of en hoe dit de impact van de uitbraak van het virus zou kunnen verzachten.

Toerismebranche

Qua bedrijven zitten onder andere luchtvaartbedrijven, reisorganisaties en andere ondernemingen in de toerismebranche in de hoek waar de klappen vallen. De Amerikaanse reisbranche meldde dat de ticketverkoop ruim 9 procent onder het niveau van een jaar eerder ligt. Luchtvaartbedrijven verloren in doorsnee al tot een vijfde aan waarde.

Aan die verliesbeurt is nog geen einde gekomen. American Airlines, 's werelds grootste luchtvaartconcern, daalde bijna 4 procent. Concurrenten Delta Airlines en Southwest Airlines werden respectievelijk 4 procent en 3,3 procent lager gezet. Online boekingsbedrijven Booking Holdings en Expedia verloren tot 2,2 procent.

Meer uit Financieel

OESO somberder over groei wereldeconomie dit jaar

PARIJS (ANP/RTR) - De wereldeconomie groeit dit jaar iets minder hard dan eerder gedacht, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een nieuw rapport. De sterk gestegen rentes drukken op de uitgaven en investeringen van bedrijven en consumenten. Daarnaast neemt de wereldhandel maar mondjesmaat toe.

4 minuten geleden
Duitse kijkers Formule 1 haken af door dominantie Verstappen

BERLIJN (ANP/DPA) - In Duitsland trokken de uitzendingen van de Formule 1-races dit jaar flink minder kijkers. In het land worden de F1-races uitgezonden door het Britse satelliettelevisienetwerk Sky. De zender erkende dat het recordseizoen van Max Verstappen en een tekort aan Duitse coureurs hebben geleid tot een daling van een vijfde van de kijkcijfers voor F1 in Duitsland.

59 minuten geleden
UWV: duidelijkheid werkgevers en asielzoekers door uitspraak RvS

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV is tevreden met de uitspraak van de Raad van State over de zogeheten 24 wekeneis. Daardoor kunnen asielzoekers voortaan langer werken dan het eerder wettelijk toegestane maximum van 24 weken per jaar. "De uitspraak zorgt voor duidelijkheid voor alle asielzoekers en werkgevers in Nederland", aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Minister toerisme Egypte: geen zorgen om grote impact oorlog

CAÏRO (ANP/BLOOMBERG) - Het toerisme naar Egypte zal geen grote impact ondervinden van de oorlog tussen Israël en Hamas en de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten. Dat heeft de Egyptische minister van Toerisme gezegd tegen persbureau Bloomberg. Volgens hem worden juist meer hotels gebouwd om aan de sterke vraag te kunnen voldoen.

1 uur geleden
Honda steekt miljarden in ontwikkeling elektrische motorfietsen

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Het Japanse Honda Motor gaat de komende jaren 500 miljard yen (3,1 miljard euro) investeren in zijn elektrische motorfietsactiviteiten. Het concern heeft ook zijn jaarlijkse verkoopverwachting voor elektrische motoren opgeschroefd, van 3,5 miljoen stuks tot 4 miljoen.

1 uur geleden
RvS: asielzoeker mag langer dan 24 weken per jaar werken

DEN HAAG (ANP) - Asielzoekers in het bezit van een werkvergunning mogen langer dan de maximaal toegestane 24 weken per jaar werken in Nederland. Dat is het oordeel van de Raad van State. Volgens het hoogste bestuursorgaan is de Nederlandse zogeheten 24 wekeneis, op basis waarvan het UWV werkvergunningen verstrekt, in strijd met het Europese recht.

1 uur geleden
Zweedse economie krimpt en belandt in recessie

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De economie van Zweden is in het derde kwartaal van dit jaar in een recessie beland. Dat komt vooral doordat huishoudens hun uitgaven terugschroefden door de stijgende kosten van het lenen van geld en de aanhoudend hoge inflatie.

1 uur geleden