Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virusvrees blijft drukken op Wall Street

Virusvrees blijft drukken op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke verliezen geopend. De zorgen over de mondiale verspreiding, die de belangrijkste graadmeters deze week al fors lager zetten, houden nog altijd aan. Wereldwijd stevenen beurzen af op hun ergste handelsweek sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

De Dow-Jonesindex stond vlak na de openingsbel 2 procent lager op 25.279 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 2,4 procent tot 2908 punten en techbeurs Nasdaq speelde 2,2 procent kwijt op 8386 punten.

Op de financiële markten wordt gekeken naar een mogelijke ingreep door de Federal Reserve. Die kan volgende maand besluiten de rente te verlagen. De vraag die overeind blijft is of en hoe dit de impact van de uitbraak van het virus zou kunnen verzachten.

Toerismebranche

Qua bedrijven zitten onder andere luchtvaartbedrijven, reisorganisaties en andere ondernemingen in de toerismebranche in de hoek waar de klappen vallen. De Amerikaanse reisbranche meldde dat de ticketverkoop ruim 9 procent onder het niveau van een jaar eerder ligt. Luchtvaartbedrijven verloren in doorsnee al tot een vijfde aan waarde.

Aan die verliesbeurt is nog geen einde gekomen. American Airlines, 's werelds grootste luchtvaartconcern, daalde bijna 4 procent. Concurrenten Delta Airlines en Southwest Airlines werden respectievelijk 4 procent en 3,3 procent lager gezet. Online boekingsbedrijven Booking Holdings en Expedia verloren tot 2,2 procent.

Meer uit Financieel

Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

40 minuten geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

57 minuten geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

1 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

1 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

2 uur geleden
Moeder Peijnenburg verkoopt meer koek, maar niet in Nederland

LEMBEKE (ANP/BELGA) - De Belgische koekjesbakker Lotus Bakeries, het moederbedrijf van merken als Peijnenburg en Snelle Jelle, verkocht in de eerste helft van dit jaar ruim 6 procent meer koekjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar door prijsverhogingen deed het bedrijf in Nederland minder goede zaken.

2 uur geleden
Scheepsbouwer Damen heeft voor recordbedrag aan werk liggen

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen. Het bedrijf merkt een grote vraag naar jachten. Daarnaast zit ook de orderportefeuille bij de divisie die werkschepen maakt goed vol.

3 uur geleden