Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Viroloog Marion Koopmans: val kabinet 'worst possible timing'

Viroloog Marion Koopmans: val kabinet 'worst possible timing'

WUHAN (ANP) - Viroloog Marion Koopmans noemt de val van het kabinet de 'worst possible timing' gezien de coronacrisis. Koopmans, die ook in het Outbreak Management Team zit en nu met een internationaal onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de oorsprong van het virus in het Chinese Wuhan onderzoekt, laat zich op Twitter fel uit over het aftreden van Rutte III op vrijdag vanwege de toeslagenaffaire.

Koopmans zegt in haar twitterbericht dat "all hands on deck en focus" fijn zouden zijn in de strijd tegen corona. "Onvoldoende daling, nieuwe varianten, coronamoeheid, lang voorjaar... en nu een stoelendans erbij", aldus de viroloog van het Rotterdams Erasmus MC verder.

13 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

WJ 1 maand geleden
Typisch gevalletje van schoenmaker blijf bij je leest.
pwverhelst 1 maand geleden
Niets is zeker, en zelfs dat is niet zeker
Louis53 1 maand geleden
Ja Marion, misschien enhopelijk kan het OMT zijn stempel nu niet meer zo drukken op het gijzelen van de Nederlanderse burgers en dat past jullie zeker niet. jullie beschouwen jezelf als alwetend maar het is meestal in termen van mogelijk, misschien, waarschijnlijk
WJ 1 maand geleden
Mevrouw heeft ook al verstand van en is begaan met politiek?? Onvoldoende daling van wat?” Besmettingen” ziekenhuisopnames? Of overlijdens ? Staat er niet bij. En een daling ten opzichte van wat? De cijfers van vandaag? Augustus of maart 2020? Allemaal prietpraat, opzoek naar een podium waarop ze dit maar vaak en veel kan ventileren,
bung 87 1 maand geleden
gevallen? daar zijn ze zelf schuldig aan.
Obli 1 maand geleden
Pwverhelst: dankjewel, het mooiste compliment van het jaar! Ik heb je een duimpje omhoog gegegeven!
pwverhelst 1 maand geleden
Obli: schoft
MarkJohan 1 maand geleden
De Spoed wet is aangenomen voor 3 Maanden. MOET en ZAL dus MOETEN vallen op 1 Maart zo niet worden we allemaal bij de neus genomen en is vrijheid slechts een hersenspinsel en de Schijn Democratie wisten we al.
Obli 1 maand geleden
Beter trekt die koopmans een mondkapje over heel haar leugenachtige harses.
pwverhelst 1 maand geleden
Wat voor bewijs is er dat Mw. Koopmans corrupt is ? Wie deugt er volgens hem nu wel ? Uit alle voorgaande reacties en ook uit deze reactie van Johan blijkt dat hij of een corona ontkenner of een cirona bagatelliseerder is. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.
JoMePi 1 maand geleden
johan heeft wel gelijk, ze gaan gewoon door met waar ze mee bezig zijn , ten goede of ten kwade er komen alleen wat meer wachtgeld trekkers bij
pwverhelst 1 maand geleden
Altijd maar weer negatieve reacties van Johan. Maar we zijn niet anders gewend van deze figuur
Johan__ 1 maand geleden
Gelul van corrupte Koopmans.. het kabinet gaat gewoon verder met de corona 'bestrijding'.

Meer uit Politiek

Jetten: Rutte en andere lijsttrekkers zijn 'lockdownverslaafd'

DEN HAAG (ANP) - D66-fractievoorzitter Rob Jetten, nummer twee op de lijst voor de verkiezingen, vindt dat premier Mark Rutte vastzit aan een "lockdownverslaving". Datzelfde geldt voor de andere partijleiders die zich fel keren tegen het plan van D66 om een 'vaccinatiebewijs' in te voeren, waarmee geprikte mensen meer vrijheden moeten krijgen.

6 uur geleden
Rutte pleit voor snelle formatie met oog op coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Na de verkiezingen voor de Tweede Kamer moet er met het oog op de coronacrisis snel een nieuw kabinet worden geformeerd, aldus VVD-lijsttrekker Mark Rutte in het Radio 1 Journaal.

19 uur geleden
Techondernemer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

DEN HAAG (ANP) - D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan maar liefst 1 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.

1 dag geleden
Linkse partijen: geen kerncentrale in Groningen

DEN HAAG (ANP) - Als er in de toekomst een nieuwe kerncentrale in Nederland komt, moet die niet in Groningen worden gebouwd. Dat vinden GroenLinks, SP en PvdA. De drie partijen dienen donderdag een voorstel in de Tweede Kamer in om deze optie van tafel te halen.

1 dag geleden
Rutte: VVD te veel gezien als partij van de multinational

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen regeerperiode is de VVD te veel te boek komen te staan als de partij van de grote bedrijven en multinationals, zegt lijsttrekker en premier Mark Rutte. "Dat is een fout van mij", zegt hij in een gesprek met de Universiteit Twente en de regionale krant Tubantia. Vooral het plan van Rutte om de dividendbelasting af te schaffen heeft bijgedragen aan dit beeld, geeft hij toe. "Het is spectaculair in mijn gezicht ontploft, zoals bekend. Dat is een van de grootste mislukkingen van de afgelopen periode."

1 dag geleden
Grote verschillen tussen gemeenten in ontvangen briefstemmen

DEN HAAG (ANP) - De eerste uitgebrachte briefstemmen stromen binnen bij de gemeenten. In sommige plaatsen is al veel animo om per brief te stemmen, in andere steden moet het nog op gang komen. In Utrecht zijn de afgelopen dagen al 2300 briefstemmen binnen. Dit is bijna 10 procent van het aantal stemgerechtigden van zeventig jaar of ouder.

1 dag geleden
Kandidaat-Kamerlid van Forum verspreidt complottheorieën

DEN HAAG (ANP) - Een kandidaat-Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie verspreidt op zijn website en Twitter-account complottheorieën. Ab Kuijer staat op plek 31 op de lijst van de partij van Thierry Baudet en beweert onder meer dat George Soros, Bill Gates en de baas van het World Economic Forum achter de uitbraak van het coronavirus zitten.

1 dag geleden