Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Virgil van Dijk: heel veel klopte bij ons

Virgil van Dijk: heel veel klopte bij ons

LEICESTER (ANP) - Virgil van Dijk wil pas juichen als Liverpool de Engelse titel binnen heeft. De 'Reds' zetten op 'Boxing Day' wel weer een stap richting het eerste kampioenschap sinds 1990 door met 4-0 te winnen bij de eerste achtervolger, Leicester City. "Vorig seizoen verloren we maar één keer, maar werden we nog steeds geen kampioen", zei de verdediger bij Ziggo Sport. "We doen het dus wedstrijd voor wedstrijd en zullen tot de laatste speeldag alles geven."

Liverpool vergrootte de voorsprong op Leicester tot dertien punten en heeft bovendien een duel minder gespeeld. "We wisten dat het een hartstikke zware wedstrijd zou worden. Zij zijn vol vertrouwen, ze spelen goed voetbal en hebben een spits die aardig in vorm is. Maar we hebben ze goed geanalyseerd en heel veel klopte bij ons vandaag", aldus Van Dijk.

De Brabantse verdediger won dit jaar met Liverpool de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubs. Met Oranje kwalificeerde de captain zich voor het EK. "Ja, 2019 is een uitstekend jaar geweest. Hopelijk wordt 2020 nóg beter."

Meer uit Voetbal

Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

17 minuten geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

57 minuten geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

2 uur geleden
Internationaal politiecentrum monitort veiligheid EK voetbal

NEUSS (ANP/DPA) - De Duitse autoriteiten hebben een speciaal coördinatiecentrum opgetuigd in Neuss om de veiligheidssituatie te monitoren tijdens het EK voetbal van dit jaar. In het zogeheten International Police Cooperation Centre (IPCC) werken dan honderden Duitse en buitenlandse medewerkers.

3 uur geleden
Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

3 uur geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

6 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

6 uur geleden