Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Villarreal bezorgt Real Madrid tweede nederlaag van het seizoen

Villarreal bezorgt Real Madrid tweede nederlaag van het seizoen

VILLARREAL (ANP) - Villarreal heeft Real Madrid de tweede nederlaag van het seizoen bezorgd in La Liga. De subtopper was in een duel met twee strafschoppen met 2-1 te sterk voor de regerend kampioen.

Yéremi Pino zette de thuisploeg vlak na rust op voorsprong. De bal verdween via het lichaam van de Franse Real-verdediger Ferland Mendy in het doel. Na een uur maakte Real gelijk via Karim Benzema, die een penalty benutte. De strafschop was toegekend na een handsbal van Juan Foyth, die de bal licht beroerde met zijn hand. Enkele minuten later werd ook Real bestraft voor een handsbal. Dezelfde Foyth verstuurde een pass en David Alaba onderschepte die met zijn hand. Gerard Moreno schoot vervolgens overtuigend raak van 11 meter.

Opmerkelijk was dat Real zonder Spaanse spelers aan de aftrap verscheen. Dat was in de geschiedenis van de club nooit eerder gebeurd. Na de 2-1 van Villarreal bracht trainer Carlo Ancelotti onder anderen de Spanjaarden Marco Asensio en Lucas Vázquez in, maar ook zij wisten de gelijkmaker niet te forceren. In de laatste seconde schoot de kort daarvoor bij Villarreal ingevallen Arnaut Danjuma Groeneveld de bal van dichtbij, na een uitval, nog naast het lege doel.

Twee maanden geleden leed Real ook een nederlaag in de Spaanse competitie. Toen was Rayo Vallecano met 3-2 te sterk voor de Koninklijke.

FC Barcelona kan zondag de voorsprong op Real, dat na zestien duels 38 punten heeft, weer op 3 punten brengen. Barça wacht om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid.

Meer uit Voetbal

Frimpong hoopt na eerste doelpunt voor Oranje op meer

ROTTERDAM (ANP) - Jeremie Frimpong hoopt dat zijn goede optreden in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Canada de opmaat is naar meer. De 23-jarige speler van Bayer Leverkusen gaf aan het begin van de tweede helft als rechtsbuiten de assist bij het openingsdoelpunt van Memphis Depay en zorgde niet veel later zelf voor de tweede treffer. Oranje won met 4-0.

7 uur geleden
Oranje stelt Koeman tevreden in oefenduel met Canada

ROTTERDAM (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman kijkt tevreden terug op de oefenzege van het Nederlands elftal op Canada (4-0) in De Kuip. "Dit geeft wel vertrouwen", zei hij. "Maar het kan en moet nog veel beter. Maandag spelen we nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland en daarna moeten we echt top zijn in onze eerste wedstrijd op het EK tegen Polen."

7 uur geleden
Schouten weet niet wat de bondscoach met hem van plan is op EK

ROTTERDAM (ANP) - Jerdy Schouten weet nog niet wat bondscoach Ronald Koeman met hem van plan is op het EK in Duitsland. "Alle spelers krijgen een individueel gesprek", zei de middenvelder na een oefenzege van 4-0 op Canada in De Kuip. "Maar ik heb nog geen gesprek met hem gehad. Dus ik moet nog even geduld hebben."

7 uur geleden
Aanvoerder Blind ziet mooie dingen ontstaan bij Oranje

ROTTERDAM (ANP) - Daley Blind heeft een goed gevoel overgehouden aan de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Canada (4-0). "We hebben de hele week hard getraind", zei hij vlak na het duel in een flashinterview. "Ik kreeg wel het gevoel dat er iets moois aan het ontstaan is. Ik denk dat jullie dat ook wel hebben gezien."

7 uur geleden
Oranje scoort in oefenduel met Canada voor EK vier keer na rust

ROTTERDAM (ANP) - Het optimisme over een succesvolle afloop van het EK voor het Nederlands elftal is een beetje gegroeid. Oranje nam zonder veel potentiële basisspelers na rust overtuigend afstand van Canada (4-0), de voorlaatste oefenpartner op weg naar de Europese eindronde in Duitsland.

8 uur geleden
Oranje neemt in oefenduel na rust afstand van Canada (4-0)

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft de eerste van twee oefenwedstrijden in voorbereiding op het EK gewonnen. Oranje nam in stadion De Kuip tegen Canada pas na rust afstand: 4-0.

8 uur geleden
Depay nadert met 45e doelpunt voor Oranje recordhouder Van Persie

ROTTERDAM (ANP) - Memphis Depay is weer een stukje dichter in de buurt van koploper Robin van Persie gekomen op de ranglijst van topscorers van het Nederlands elftal. De 30-jarige aanvaller opende in de oefenwedstrijd tegen Canada kort na rust de score op aangeven van Jeremie Frimpong.

9 uur geleden