Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijftien slachtoffers bij schietpartij in Californië

Vijftien slachtoffers bij schietpartij in Californië

SACRAMENTO (ANP) - Bij een schietpartij in de Californische hoofdstad Sacramento zijn volgens de politie zes doden en zeker negen gewonden gevallen. Over de precieze toedracht is nog niets bekend. De schietpartij was vlakbij het Capitool, het parlementsgebouw van Californië.

Volgens plaatselijke media begon het schieten naar het zich laat aanzien tijdens een vechtpartij in een bar in het centrum van de stad. Eind februari was er een schietpartij in een kerk in een voorstad. Daarbij schoot een man vier mensen dood, inclusief drie van zijn kinderen en pleegde vervolgens zelfmoord.

Het vuurwapengeweld is sinds 2020 erg toegenomen in veel plaatsen in de VS. Dit jaar zijn volgens de statistieken van 'gunviolencearchive.org' in de VS al meer dan 4300 mensen door opzettelijk gepleegd vuurwapengeweld gedood, zelfmoorden niet meegerekend. Er zijn in het land in 2022 al 117 grote schietpartijen geweest, 'mass shootings', waarbij minstens vier slachtoffers vielen zonder de dader(s) mee te tellen.

Meer uit Buitenland

'Jihadisten' hadden het gemunt op Brusselse muziekzaal Botanique

BRUSSEL (ANP) - De vier jonge Belgische terreurverdachten die zondag werden opgepakt hadden het voorzien op een Brusselse concertzaal, denkt het Belgische Openbaar Ministerie. Het viertal zou "binnen enkele weken" hebben willen toeslaan.

38 minuten geleden
Frankrijk verankert als eerste land recht op abortus in grondwet

PARIJS (ANP) - Als eerste land ter wereld heeft Frankrijk het recht op abortus verankerd in de grondwet. Het parlement stemde definitief in tijdens een speciale zitting in het Kasteel van Versailles, meldt de Franse zender BFMTV.

42 minuten geleden
Media: gewapende man bedreigt personen in ziekenhuis Aken

AKEN (ANP) - In een ziekenhuis in het West-Duitse Aken, tegen de grens met Zuid-Limburg, bedreigt een gewapende man meerdere personen. De politie kan nog niet zeggen wie de man in het Luisenhospital precies is en wie hij bedreigt. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en of de man eisen stelt, melden Duitse media.

54 minuten geleden
ICJ begint procedure tegen voortvluchtige militieleider Kony

DEN HAAG (ANP/DPA) - Bijna twintig jaar na het uitvaardigen van het arrestatiebevel tegen de beruchte militieleider Joseph Kony begint het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag een voorlopige procedure tegen de nog altijd voortvluchtige Oegandees. De zittingen beginnen in oktober, zo meldt de rechtbank.

56 minuten geleden
Verdachte datalek VS gaat akkoord met 16 jaar gevangenisstraf

BOSTON (ANP) - De Amerikaanse militair Jack Teixeira is akkoord gegaan met een gevangenisstraf van zestien jaar om het lekken van geheime Amerikaanse militaire documenten op een platform voor sociale media. Dat meldt ABC News. Was hij niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklagers, dan had de rechter hem tot wel dertig jaar cel kunnen veroordelen.

1 uur geleden
Trump mag toch meedoen aan voorverkiezingen Colorado

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump mag toch meedoen aan de voorronde van de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse staat Colorado. Het Amerikaanse Hooggerechtshof vindt het onterecht dat hij van het stembiljet is geschrapt. Het besluit komt op de valreep, namelijk een dag voor de voorverkiezingen in Colorado.

3 uur geleden
Nederland verklaart zich in Brussel voorstander van kernenergie

BRUSSEL (ANP) - Nederland heeft in Brussel herhaald dat het kernenergie als oplossing ziet voor energieproblemen. In een persverklaring van veertien landen die aangesloten zijn bij de Europese Nucleaire Alliantie wordt de "belangrijke rol van kernenergie naast die van hernieuwbare energie" genoemd om "klimaatdoelen en de veiligheid van de energievoorziening" te realiseren.

3 uur geleden