Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijftien arrestaties voor smokkelen migranten via het Kanaal

Vijftien arrestaties voor smokkelen migranten via het Kanaal

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse politie heeft vijftien vermoedelijke leden opgepakt van een internationaal netwerk dat migranten heeft geholpen bij de oversteek van het Kanaal naar het Verenigd Koninkrijk. De arrestaties vinden plaats op een moment waarop steeds meer migranten deze levensgevaarlijke route wagen en de spanningen tussen de Fransen en Britten oplopen.

Onder de arrestanten zijn Iraakse Koerden, Roemenen, Pakistanen en een Vietnamees. Zij zouden migranten in het noorden van Frankrijk hebben benaderd en hen hebben aangespoord het Kanaal in kleine bootjes over te steken. Volgens het onderzoek, dat in oktober vorig jaar begon, hielp dit netwerk maandelijks minstens 250 mensen bij hun reis naar het zuiden van Engeland.

Volgens de politie rekenden de smokkelaars 6000 euro per migrant. Ze zouden circa 3 miljoen euro winst hebben gemaakt. Bij de aanhoudingen, die vorige week al hadden plaatsgevonden maar nu pas zijn bekendgemaakt, is ook 40.000 euro in beslag genomen.

Frankrijk meldt dat dit jaar 31.500 migranten geprobeerd hebben de oversteek via het Kanaal te maken. Zo'n 7800 van hen werden op zee gered. Volgens de Britten zijn dit jaar al meer dan 25.000 migranten via deze route illegaal naar het VK gekomen, een verdriedubbeling van het aantal van vorig jaar.

Frankrijk en het VK werken samen om de migrantenstroom te stoppen, maar vinden beide dat de ander niet genoeg doet. De landen zijn daarnaast verwikkeld in een ruzie over het aantal vergunningen dat het VK na de brexit heeft afgegeven aan Franse vissers. Het zijn er volgens Frankrijk te weinig.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 2 maanden geleden
dus macron doen wat witrusland ook doet.

Meer uit Buitenland

Sky: rapport over 'partygate' komt toch al binnen enkele dagen

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt toch geen vertraging op, meldt Sky News dinsdag. Het rapport zal "binnen enkele dagen verschijnen". Eerder op de dag had de zender nog bericht dat een lopend politieonderzoek naar mogelijke misstanden spoedige publicatie van het rapport verhindert.

3 uur geleden
Kennedy Jr. verontschuldigt zich voor opmerkingen over Anne Frank

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse schrijver en milieuactivist Robert Kennedy Jr heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy ('RFK') en een neef van president John F. Kennedy ('JFK'), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington.

4 uur geleden
Ook na tweede ronde geen nieuwe president voor Italië

ROME (ANP/DPA) - De tweede stemronde voor de Italiaanse presidentsverkiezingen heeft ook geen winnaar opgeleverd. De afgevaardigden van de regeringspartijen stemden dinsdag, net als op maandag tijdens de eerste ronde, blanco.

7 uur geleden
Macron wil opheldering over Poetins intenties rond Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron wil vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Vladimir Poetin opheldering vragen over de intenties van de Russische president met Oekraïne.

9 uur geleden
Nieuwe sancties tegen Rusland in voorbereiding

LONDEN/MOSKOU (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Westerse leiders hebben dinsdag overlegd over nieuwe sancties tegen Rusland als dat buurland Oekraïne binnenvalt. De Britse premier Boris Johnson zei na afloop dat de sancties "zwaarder dan ooit" zullen zijn. Een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger zei dat onder meer de export van hightech naar Rusland zal worden beperkt.

11 uur geleden
Studie: optelsom vaccinatie en infectie leidt tot superimmuniteit

PORTLAND (ANP) - Mensen die een keer besmet zijn geraakt met het coronavirus én ertegen zijn gevaccineerd, hebben volgens Amerikaanse onderzoekers een "extreem hoge" afweerreactie tegen het virus. De wetenschappers van de universiteit van Oregon melden dat de volgorde niet uitmaakt. Ze zagen hetzelfde effect bij mensen die eerst waren gevaccineerd en desondanks besmet raakten met het coronavirus, als bij mensen die eerst een infectie doormaakten en zich later lieten vaccineren.

13 uur geleden
Sky: rapport over 'partygate' Britse overheid komt later

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt vertraging op. Dat komt doordat de politie nu ook een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke misstanden, bericht Sky News.

14 uur geleden