Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijftal opgepakt in zaak met 'dringend' gezochte tassen Nijmegen

Vijftal opgepakt in zaak met 'dringend' gezochte tassen Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - In de zaak rond de gedumpte tassen en zakken waar de politie in Nijmegen eerder deze week dringend naar op zoek was, zijn vijf verdachten aangehouden. Dat meldt de politie vrijdag. De tassen zijn "ondanks intensief zoeken" niet aangetroffen.

Woensdag meldde de politie "dringend op zoek" te zijn naar een of meer tassen of zakken die door vier verdachten op de vlucht zouden zijn gedumpt in Nijmegen. De politie benadrukte dat mensen in Nijmegen direct moesten bellen en de spullen niet moesten aanraken. "Het kan zijn dat er zaken in de tas zitten die gevaarlijk kunnen zijn, maar bij het aanraken kunnen ook sporen gewist worden", aldus de politie toen.

Wat er precies in de tassen zou zitten, meldde de politie niet. Ook wilde ze op dat moment verder niets meer zeggen over de verdachten en eventuele arrestaties.

Vrijdagochtend laat de politie weten dat in verband met een politieonderzoek in Amsterdam dinsdagavond in de omgeving van Nijmegen een achtervolging plaatsvond. Agenten wilden die avond een gestolen auto met valse kentekenplaten laten stoppen. In de auto zaten vier mensen. De auto werd rond middernacht aangetroffen in Nijmegen, de verdachten waren te voet ervandoor gegaan. Ongeveer een uur later konden de inzittenden, mede dankzij getuigen, worden aangehouden in Nijmegen. Op basis van getuigenverklaringen dacht de politie dinsdagnacht dat de verdachten op hun vlucht een of meer tassen hadden gedumpt in de Gelderse stad.

Later woensdag werd in Amsterdam een vijfde verdachte aangehouden. Alle vijf aangehouden mannen, Amsterdammers van 20, 22, 24 en 25 jaar, worden verdacht van het voorbereiden van een misdrijf en heling van een gestolen auto. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachten zitten in beperkingen, en de politie zegt daarom nu niet meer informatie te kunnen delen.

Meer uit Binnenland

Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

1 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

3 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

4 uur geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

4 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

5 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

6 uur geleden
Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

SOEST (ANP) - De brand die maandag rond middernacht woedde in het gemeentehuis in Soest is mogelijk aangestoken. De politie sluit dat niet uit na forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.

7 uur geleden