Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijfde zege op een rij in Sittard voor Fortuna

Vijfde zege op een rij in Sittard voor Fortuna

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft voor de vijfde keer op een rij een thuiswedstrijd in de eredivisie in winst omgezet. Fortuna maakte twee keer een achterstand ongedaan tegen RKC Waalwijk om vervolgens met 3-2 te winnen.

Het is de derde keer in de clubgeschiedenis dat Fortuna vijf thuisduels op een rij weet te winnen. Eerder gebeurde dat in de seizoenen 1984-1985 en 1998-1999. De voorbijgaande weken won Fortuna thuis van FC Groningen, ADO Den Haag, VVV Venlo en Feyenoord.

Hans Mulder bezorgde RKC na een kopbal uit een corner een vroege voorsprong, Mark Diemers maakte al na een kwartier gelijk. Hij krulde de bal vanaf twintig meter met links in de verre hoek. Clint Leemans zette RKC opnieuw op voorsprong, maar de Moldaviër Vitalie Damascan bezorgde de Limburgers met twee goals wederom een zege in een thuisduel. De winnende, na een uur, was een fraaie kopbal na een duik. Damascan bracht zijn doelpuntentotaal op vijf.

In de slotfase werd Darren Maatsen wegens natrappen weggestuurd bij RKC, dat zodoende op acht punten blijft staan. Fortuna staat op achttien punten. Zeventien daarvan werden in Sittard behaald.

Meer uit Voetbal

Aanvoerder Zielinski twijfelt niet aan zege van Polen op Oranje

HAMBURG (ANP) - Piotr Zielinski twijfelt niet aan een goede afloop van het eerste duel van Polen met het Nederlands elftal op het EK. "Wij gaan zeker winnen", zei op een afsluitende persconferentie voor de ontmoeting in het Volksparkstadion van Hamburg.

31 minuten geleden
Poolse bondscoach Probierz zucht van vele vragen over Lewandowski

HAMBURG (ANP) - De Poolse bondscoach Michal Probierz is klaar met de vele vragen over het niet meespelen van Robert Lewandowski tegen het Nederlands elftal, zondag in de groepsfase van het EK. De 51-jarige trainer zuchtte in het Volksparkstadion nog eens diep toen het weer over de geblesseerde spits van FC Barcelona ging.

36 minuten geleden
Morata eerste Spanjaard die scoort op drie verschillende EK's

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Álvaro Morata is de eerste Spanjaard die op drie verschillende EK's heeft gescoord. Hij maakte in Berlijn in de eerste helft de 1-0 in de groepswedstrijd tegen Kroatië. Morata maakte op de twee vorige EK's ook al een goal tegen de Kroaten.

38 minuten geleden
Spanjaard Yamal (16) jongste speler ooit op een EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Door in actie te komen tegen Kroatië is Lamine Yamal de jongste speler ooit geworden op een EK voetbal. De Spanjaard staat in het groepsduel in Berlijn in de basis. Hij is 16 jaar en 338 dagen oud.

1 uur geleden
Zwitserland op EK na sterke eerste helft langs Hongarije

KEULEN (ANP) - Zwitserland is het EK voetbal gestart met een 3-1-zege op Hongarije. In Keulen werd het verschil in de eerste helft gemaakt, met dank aan twee spelers die hun eerste interlandgoal achter hun naam kregen.

2 uur geleden
Argentinië met Ajax-doelman Rulli naar Copa América

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië neemt met Ajax-doelman Gerónimo Rulli deel aan de Copa América. De andere keepers zijn Emiliano Martínez en Franco Armani. De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni selecteerde onder anderen ook bekende namen als Lionel Messi, Lisandro Martínez en Alejandro Garnacho.

4 uur geleden
Bondscoach Koeman van Oranje wil in voetsporen treden van Vogts

HAMBURG (ANP) - Ronald Koeman kan op zijn eerste EK als bondscoach in de voetsporen treden van Berti Vogts. De Duitser werd vooralsnog als enige Europees kampioen als speler en trainer.

4 uur geleden