Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijfde tijd Verstappen in tweede vrije training op Monza

Vijfde tijd Verstappen in tweede vrije training op Monza

MONZA (ANP) - Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training van de Grote Prijs van Italië de vijfde tijd neergezet. Op het circuit van Monza had de autocoureur van Red Bull 0,276 seconde achterstand op Carlos Sainz. De Spanjaard zette op zijn verjaardag voor eigen publiek in zijn Ferrari met 1.21,355 de beste tijd neer. De Brit Lando Norris kwam in zijn McLaren met 1.21,374 tot de tweede tijd. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez noteerde met 1.21,540 de derde tijd.

In de slotfase van de training kwam Pérez met zijn Red Bull in de grindbak terecht nadat hij de bocht had gemist. Ook voor Verstappen liep de training niet helemaal naar wens. Hij werd wat opgehouden door verkeer in de tweede sector. "Het had van mijn kant waarschijnlijk wel iets beter gekund. Ik moest nog steeds een beetje de lage snelheid afstemmen op de hoge snelheid. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er wel komen. Ik werd tijdens de training onderbroken waardoor ik niet alles heb kunnen doen. Er is nog werk aan de winkel", zei de Nederlander.

Hij zei ook dat hij met zijn team wat dingen had uitgeprobeerd. "We hebben een paar verschillende vleugelniveaus geprobeerd. Ik denk dat we nog moeten analyseren welke kant we op moeten. Soms is dat een beetje lastig rondom Monza." Verstappen vond het jammer dat hij werd gehinderd door verkeer. "We konden niet veel ronden rijden. Je krijgt dan niet echt een goede indruk. Maar op de lange termijn is dat voor iedereen hetzelfde."

Verstappen, die vorige week in Zandvoort won, zette de beste tijd neer in de eerste vrije training. De regerend wereldkampioen kan zondag als de eerste Formule 1-coureur ooit tien races op rij winnen. Hij evenaarde vorige week met zijn zege in Zandvoort het record van Sebastian Vettel, die er in 2013 negen won.

Voor de coureurs staat zaterdagmiddag de kwalificatie op het programma. Zondag wordt de race verreden. Sainz keek er na zijn goede optreden in de training al naar uit. "Dit was voor ons de beste vrijdag sinds lange tijd. We hebben erg hard gewerkt en we hebben een paar goede stappen gezet. Ik hoop dat we dat zondag tijdens de race ook kunnen laten zien.'

Meer uit Sport

Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

27 minuten geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

2 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

2 uur geleden
Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

12 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

13 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

15 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

15 uur geleden