Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijfde plek uit zicht voor FC Utrecht na nederlaag tegen Sparta

Vijfde plek uit zicht voor FC Utrecht na nederlaag tegen Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht kan zich na de thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam (0-1) niet meer direct plaatsen voor Europees voetbal volgend seizoen. Ajax is door de zege op Almere City FC (3-0) zeker van de vijfde plek, die recht geeft op de voorronde van de Europa League. Utrecht en Sparta kunnen zich richten op de play-offs, waarin ze elkaar later deze maand mogelijk opnieuw tegenkomen.

Invaller Ole Romeny raakte namens Utrecht met een verrassende poging vanuit een moeilijke hoek de paal, voordat Sparta-aanvaller Camiel Neghli met een afstandsschot wel doel trof. Zijn schot met links in de verre bovenhoek was onhoudbaar voor doelman Vasilis Barkas.

Utrecht heeft met nog één speelronde te gaan 1 punt achterstand op nummer 6 NEC. Sparta staat op de achtste plek weer 3 punten achter op Utrecht.

Meer uit Voetbal

Advocaat begint WK-kwalificatie Curaçao met zege op Barbados

WILLEMSTAD (ANP) - Bondscoach Dick Advocaat is de WK-kwalificatiereeks met Curaçao begonnen met een overtuigende zege (4-1) op Barbados. Routinier Rangelo Janga (32), oud-spits van onder meer NEC en Excelsior, was met een hattrick van grote waarde. Voormalig FC Twente- en PSV-speler Joshua Brenet maakte zijn debuut in de verdediging.

42 minuten geleden
Keeper Vaessen debuteert bij Suriname met zege in WK-kwalificatie

PARAMARIBO (ANP) - Doelman Etienne Vaessen heeft met een zege op Saint Vincent en de Grenadines zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van Suriname. Bij de start van de WK-kwalificatie moest Vaessen, de vaste keeper van RKC Waalwijk afgelopen seizoen, na een half uur wel direct zijn eerste doelpunt incasseren. Sheraldo Becker (oud-speler van ADO en PEC), Justin Lonwijk (Fortuna Sittard), Jeredy Hilterman (Willem II) en Jaden Montnor zetten die achterstand vervolgens recht: 4-1.

51 minuten geleden
Fransen scoren drie keer tegen Luxemburg

METZ (ANP) - Frankrijk is in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg drie keer tot scoren gekomen: 3-0. Randal Kolo Muani, Jonathan Clauss en Kylian Mbappé troffen doel voor de tegenstander van Oranje op het EK.

9 uur geleden
Heracles contracteert ook transfervrije verdediger Mirani

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft ook Damon Mirani gecontracteerd. Eerder op woensdag kondigde de club uit Almelo al de komst van twee andere verdedigers aan: Ivan Mesik en Lorenzo Milani.

11 uur geleden
Denen winnen van Zweden dankzij laat doelpunt Eriksen

KOPENHAGEN (ANP) - Denemarken heeft Zweden dankzij een laat doelpunt van Christian Eriksen verslagen. De oefenwedstrijd tussen de Scandinavische landen, gespeeld in Kopenhagen, eindigde in 2-1.

11 uur geleden
Génésio volgt Fonseca op als coach van voetbalclub Lille

LILLE (ANP) - Voetbalclub Lille heeft Bruno Génésio aangesteld als nieuwe trainer. De 57-jarige Fransman heeft bij de Noord-Franse club een contract voor twee jaar getekend. Génésio volgt Paulo Fonseca op die na twee seizoenen vertrekt bij Lille.

12 uur geleden
Bologna neemt trainer Italiano over van Fiorentina

BOLOGNA (ANP) - Bologna heeft in Vincenzo Italiano een nieuwe trainer. Hij komt over van Fiorentina, waar hij zijn vertrek afgelopen weekend had aangekondigd. De 46-jarige Italiano wordt bij Bologna de opvolger van Thiago Motta, die in verband wordt gebracht met Juventus.

12 uur geleden