Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijfde dagzege op rij autocoureur Loeb in Dakar Rally

Vijfde dagzege op rij autocoureur Loeb in Dakar Rally

SHAYBAH (ANP) - De Franse autocoureur Sébastien Loeb heeft zijn vijfde etappezege op rij geboekt in de Dakar Rally. De negenvoudig wereldkampioen rallyrijden was in Saudi-Arabië ook de snelste in de twaalfde etappe, met een klassementsproef over 185 kilometer. In het algemeen klassement klom Loeb naar de tweede plaats, op bijna 1,5 uur achterstand van Nasser Al-Attiyah uit Qatar.

De 48-jarige Fransman won de Dakar Rally nog nooit. Loeb eindigde wel twee keer als tweede, onder meer vorig jaar achter Al-Attiyah. De Qatarees koerst af op zijn vijfde overwinning in de woestijnrally. Loeb kruipt weliswaar steeds iets dichterbij in het klassement, maar de coureur van het team Bahrain Raid Xtreme moet nog altijd 1 uur en ruim 27 minuten goedmaken.

Bij de motoren is de strijd om de eindzege heel wat spannender. Met nog twee etappes te gaan, nam de Australiër Toby Price de leiding in het klassement over van de Amerikaan Skyler Howes. Price werd derde in de twaalfde etappe, achter de Chileense winnaar José Ignacio Cornejo en de Australiër Daniel Sanders. Howes eindigde als zesde en heeft nu 28 seconden achterstand op Price in het klassement. De Argentijn Kevin Benavides staat derde op 2.40 minuten.

Meer uit Sport

Van Uden boekt in Rund um Köln tweede zege als wielerprof

KEULEN (ANP) - Casper van Uden heeft zijn tweede zege als beroepswielrenner geboekt. De 22-jarige renner van dsm-firmenich PostNL zegevierde in Rund um Köln, een koers over 194 kilometer in en rond Keulen. Van Uden versloeg in de sprint de Eritreeër Biniam Girmay en de Belg Louis Blouwe.

15 minuten geleden
Formule 1-race in Monaco na drie kwartier hervat, mét Sainz

MONACO (ANP) - De Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 is na ongeveer drie kwartier hervat. De race werd kort na de start onderbroken na een crash tussen Red Bull-coureur Sergio Pérez en Haas-rijder Kevin Magnussen. Ook Nico Hülkenberg, de andere coureur van Haas, en Esteban Ocon van Alpine konden niet verder.

16 minuten geleden
Formule 1-race Monaco al snel verder zonder Pérez en Sainz

MONACO (ANP) - De Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 is kort na de start onderbroken. Red Bull-coureur Sergio Pérez kwam hard in botsing met Kevin Magnussen van Haas. Kort daarvoor was ook Ferrari-rijder Carlos Sainz al gestrand. Nico Hülkenberg, de tweede rijder van Haas, kan ook niet verder. Het aantal uitvallers staat daarmee al op vier. Alle betrokken coureurs verlieten ongedeerd hun auto.

17 minuten geleden
Laurance wint Ronde van Noorwegen, slotrit voor Kristoff

STAVANGER (ANP) - De Franse wielrenner Axel Laurance heeft de Ronde van Noorwegen gewonnen. De leidende positie van de renner van Alpecin-Deceuninck kwam in de vierde etappe niet in gevaar. De slotrit, met start en finish in Stavanger, werd gewonnen door de Noor Alexander Kristoff. De routinier van Uno-X Mobility versloeg in de sprint van een grote groep de Belgen Jordi Meeus en Wout van Aert.

36 minuten geleden
Wereldkampioen Bagnaia wint Grote Prijs van Catalonië in MotoGP

BARCELONA (ANP) - De Italiaanse motorcoureur Francesco Bagnaia heeft de Grote Prijs van Catalonië in de MotoGP gewonnen. De regerend wereldkampioen kwam na een spannende race als eerste over de finish op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Hij vierde zijn derde zege van dit seizoen.

51 minuten geleden
Hockeysters Den Bosch voor 22e keer landskampioen

DEN BOSCH (ANP) - Frédérique Matla heeft de hockeysters van Den Bosch aan de landstitel geholpen. Ze scoorde driemaal in de thuiswedstrijd tegen SCHC (3-2). Den Bosch had het uitduel met de club uit Bilthoven ook gewonnen (0-1), met dank aan een treffer van Joosje Burg.

1 uur geleden
Nadal treft Zverev maandag in de namiddag op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal neemt het maandag in de namiddag op tegen Alexander Zverev in de eerste ronde van Roland Garros. In het speelschema staat de wedstrijd van de veertienvoudige winnaar van de Franse grand slam als derde partij op Court Philippe-Chatrier, het grootste stadion op Roland Garros. Ervoor staan vanaf 12.00 uur twee vrouwenwedstrijden gepland, waaronder die van Iga Swiatek, de Poolse nummer 1 van de wereld.

1 uur geleden