Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijfde dag op rij recordaantal Russische coronadoden

Vijfde dag op rij recordaantal Russische coronadoden

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Voor de vijfde achtereenvolgende dag hebben de Russische gezondheidsautoriteiten een recordaantal doden als gevolg van Covid-19 gemeld. Het aantal bedroeg zaterdag 1075 slachtoffers en er zijn in de afgelopen 24 uur tevens ruim 37.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De hele week al ligt het aantal coronadoden boven de duizend per dag, reden waarom in Moskou op 28 oktober weer een lockdown wordt ingevoerd. Alle niet-essentiële winkels, cafés en restaurants moeten dicht, behalve zaken waar basisbehoeften worden verkocht zoals supermarkten en apotheken. Woensdag kwam president Vladimir Poetin al met een nationale maatregel. Hij bepaalde dat mensen vanaf 30 oktober een week lang niet naar hun werk moeten gaan en drong er bij regionale leiders op aan indien nodig zelf plaatselijke maatregelen te treffen.

Het officiële dodental wegens Covid-19 ligt inmiddels op 229.528, waarmee Rusland het meest getroffen land van Europa is. Maar het statistiekbureau Rosstat ging eind augustus al uit van meer dan 400.000 doden.

Ondanks het ontwikkelen van een eigen vaccin, Spoetnik-V, is slechts een derde van de Russische bevolking ingeënt tegen het coronavirus. Die vaccinatiegraad behoort tot de laagste in Europa. Vooral onder ongevaccineerde 60-plussers slaat het virus toe; 86 procent van de coronadoden komt uit deze leeftijdsgroep.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is 'radicaal-linkse gek'

CHARLOTTE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vicepresident Kamala Harris woensdag tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina bestempeld als een "radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen".

53 minuten geleden
Campagne gestaakt om democratie te redden, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - De beste manier om een verdeeld land en verdeelde Democratische partij te verenigen is om "de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie". Dat zei president Joe Biden in zijn eerste toespraak sinds hij zondag onder druk van partijgenoten zijn herverkiezingscampagne staakte.

2 uur geleden
Deal wapenstilstand Gaza dichtbij, zegt Amerikaanse regeringsbron

WASHINGTON (ANP) - De onderhandelingen rond een staakt-het-vuren voor de Gazastrook en de vrijlating van de overblijvende Israëlische gijzelaars is in de "afrondende fase", zei een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag tegen verschillende media.

4 uur geleden
Kritiek VS op plan Israël om UNRWA als terreurgroep te bestempelen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben woensdag kritiek geuit op een Israëlisch wetsvoorstel dat het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA als een terreurorganisatie zou bestempelen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het "ongelooflijk contraproductief".

4 uur geleden
Netanyahu wil nog een tijd controle over Gazastrook

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Israël wil nog een tijd de controle over de Palestijnse Gazastrook voor de eigen veiligheid, maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk in een toespraak tot het Amerikaanse parlement. Voor de nabije toekomst is nog een doorslaggevende veiligheidscontrole over Gaza nodig, zei de regeringsleider tegen parlementariërs uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

7 uur geleden
Democraten willen Harris eerder tot presidentskandidaat benoemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten willen vicepresident Kamala Harris eerder tot hun kandidaat benoemen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Mogelijk wordt ze al begin augustus gekozen, blijkt uit plannen van een partijcommissie.

7 uur geleden
Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

8 uur geleden