Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf vervoerders willen openbaar vervoer in Utrecht verzorgen

Vijf vervoerders willen openbaar vervoer in Utrecht verzorgen

UTRECHT (ANP) - Vijf vervoerders willen het openbaar vervoer in de provincie Utrecht verzorgen vanaf 2025 tot en met 2035. De provincie Utrecht meldde dat Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev woensdag inschrijvingen hebben ingediend voor de aanbesteding van de twee concessies voor het Utrechtse openbaar vervoer.

Met zo'n concessie heeft een vervoerder het alleenrecht om openbaar vervoer te verzorgen in een bepaald gebied gedurende een vastgestelde periode. In juli 2023 startte de provincie de aanbesteding voor twee Utrechtse ov-concessies: Utrecht Binnen (bus en tram in de stad Utrecht en omgeving) en Utrecht Buiten (bus in het westelijk en oostelijk deel van de provincie, inclusief de stad Amersfoort).

"Ik ben erg blij dat er vanuit de markt zo veel interesse is voor de aanbesteding van het Utrechtse openbaar vervoer", schrijft gedeputeerde André van Schie (mobiliteit) in een memo aan de Provinciale Staten. "De komende tijd gaan deskundigen beoordelen welke twee vervoerders binnen het beschikbare budget het beste openbaar vervoer voor de Utrechtse reiziger bieden en dus de concessies mogen gaan uitvoeren." De provincie verwacht in juni dit jaar een besluit te nemen over de toekenning van de concessies.

Vorig najaar meldde de provincie Utrecht dat er een hardnekkig personeelstekort was in het stads- en streekvervoer. Vervoerder U-OV zag zich daardoor genoodzaakt te kiezen voor een tijdelijke, uitgeklede dienstregeling.

Meer uit Binnenland

Pensioenfondsen ontstemd over plannen NSC: wordt onbetaalbaar

DEN HAAG (ANP) - De wijzigingen die NSC voorstelt aan de nieuwe pensioenwet zijn onuitvoerbaar en onbetaalbaar, zegt de koepelvereniging voor pensioenfondsen. De regeringspartij wil onder andere dat werkenden en pensioengerechtigden mogen stemmen over de vraag of hun pensioenfonds overstapt naar het nieuwe pensioenstelsel. Daarmee wordt de in 2023 aangenomen wet die de pensioenhervorming regelt feitelijk afgebroken, stelt de Pensioenfederatie.

49 minuten geleden
Politie roept senaat op generiek verbod designerdrugs te omarmen

DEN HAAG (ANP) - De politie doet een "dringend beroep" op de Eerste Kamer om in te stemmen met een generiek verbod op Nieuw Psychoactieve Stoffen (NPS), beter bekend als designerdrugs. Een wet die dit mogelijk maakt, werd eerder goedgekeurd door de Tweede Kamer en de behandeling ervan staat dinsdag op de agenda in de senaat.

51 minuten geleden
XR over VS uit klimaatakkoord: actie meer dan ooit nodig

DEN HAAG (ANP) - Nu de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het Klimaatakkoord van Parijs is "massale geweldloze actie van burgers" meer nodig dan ooit, zegt actiegroep Extinction Rebellion (XR) na het aantreden van Donald Trump. Tijdens Trumps eerste termijn stapten de VS ook al uit het akkoord, wat bij het aantreden van zijn opvolger Joe Biden weer ongedaan werd gemaakt.

1 uur geleden
Gemeenten verwachten komende jaren miljardentekort op begrotingen

UTRECHT (ANP) - Ongeveer driekwart van de Nederlandse gemeenten verwacht een gezamenlijk tekort van 5,2 miljard euro op de meerjarenbegroting 2024-2028. Dat komt naar voren uit onderzoek van accountantskantoor BDO naar de financiële gezondheid van 342 Nederlandse gemeenten. BDO constateert grote verschillen. Zo verwacht ongeveer een kwart van de gemeenten positieve begrotingscijfers, tot een gezamenlijk overschot van 1,4 miljard euro.

1 uur geleden
Fors meer muskus- en beverratten gevangen door hoogwater

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse waterschappen hebben vorig jaar flink meer muskus- en beverratten gevangen. Ze spoorden ruim 65.000 muskusratten op, een stijging van 29 procent. Bij de beverratten steeg het aantal gevangen exemplaren met 13 procent tot meer dan 1860, meldt de Unie van Waterschappen (UvW).

1 uur geleden
Onderzoekers: satelliet kan uitstoot van staalfabriek controleren

LEIDEN (ANP) - Met een satelliet is het mogelijk om de rapportage van grote bedrijven met veel uitstoot te controleren. Dat concluderen onderzoekers van het Nederlandse instituut voor ruimteonderzoek (SRON) en onderzoeksinstituut TNO. Ze hebben naar de koolmonoxide-uitstoot (CO) van staalfabrieken in Europa gekeken, waaronder die van Tata Steel IJmuiden.

1 uur geleden
Veel vertraging op de weg door ongelukken

DEN HAAG (ANP) - Op verschillende snelwegen moeten weggebruikers dinsdagochtend rekening houden met veel vertraging als gevolg van ongelukken, melden de ANWB en Rijkswaterstaat.

2 uur geleden