Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

Volgens RTL Boulevard kreeg de vriendin van Carlo een schadevergoeding van 218.057 euro toegewezen en moeten de vijf dat bedrag betalen. Maar volgens Boumanjal ontbreekt "de juridische basis" voor de toekenning. Tegen RTL Boulevard zegt hij dat er "juridisch wel wat af te dingen valt" op "het gegeven dat zij afhankelijk was van zijn inkomsten".

De advocaat van een van de andere verdachten in de zaak, Daniel Fontijn, zegt tegen de redactie van het televisieprogramma dat de vriendin niet bij Carlo stond ingeschreven, dat ze geen fiscale partners waren. Hij wil dat de Hoge Raad nog eens naar "dat hele schadeverhaal" kijkt.

Extreem uitgaansgeweld

De advocaat van de vriendin van Carlo, Edwin Bosch, betreurt de stap van de vijf, maar heeft er het volste vertrouwen in dat de schadevergoeding blijft staan, zegt hij tegen RTL Boulevard.

De 27-jarige Carlo kwam in de zomer van 2021 op het Spaanse eiland Mallorca om het leven door extreem uitgaansgeweld. Hij werd in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal en bezweek vier dagen later in het ziekenhuis aan de gevolgen van hersenletsel. Ook zijn vrienden zijn mishandeld, evenals mannen uit een andere vriendengroep.

Sanil B. werd eerder dit jaar in hoger beroep vrijgesproken van doodslag op Heuvelman wegens te weinig wettig en overtuigend bewijs. Wel werd hij veroordeeld tot 32 maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor twee pogingen tot doodslag en openlijk geweld. Die straf zat hij ten tijde van de uitspraak al grotendeels uit in voorarrest.

Straffen medeverdachten

Tegen de medeverdachten legde de rechtbank celstraffen op variërend van vijftien maanden tot een taakstraf van 110 uren.

Meer uit Binnenland

Computersystemen UWV werken weer, cliënten kunnen inloggen

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV zijn weer volledig operationeel nadat ze vrijdag getroffen waren door de wereldwijde computerstoring. Cliënten kunnen ook weer inloggen op de website van de organisatie, zegt een woordvoerder zaterdagmiddag.

1 uur geleden
Koningspaar en Beatrix herdenken Engelandvaarder Ellis Brandon

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van Engelandvaarder Ellis Brandon. Ze laten weten dat ze de op 101-jarige leeftijd overleden Brandon "met groot respect" gedenken.

2 uur geleden
Vakantieverkeer leidt tot drukte op Europese snelwegen

DEN HAAG (ANP) - Op Europese snelwegen is het zaterdag zoals verwacht druk door vakantieverkeer, ziet ANWB Verkeersinformatie. Rond 14.30 uur lijkt het hoogtepunt voorbij, laat een medewerker weten, maar heeft verkeer op veel plekken nog altijd te maken met vertraging.

5 uur geleden
Drukte op wegen naar de kust, parkeerlocaties raken vol

DEN HAAG (ANP) - Het is erg druk op "vrijwel alle wegen naar de kust", meldt de ANWB. Zo loopt het verkeer onder meer vast op de doorgangswegen naar Scheveningen en op wegen richting de Noord-Hollandse stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Castricum. Ook op verschillende doorgangsroutes aan de Zeeuwse kust is het druk.

5 uur geleden
Opnieuw serval weggelopen in Helmondse wijk Houtdonk

HELMOND (ANP) - In de Helmondse wijk Houtdonk is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een serval weggelopen. De politie waarschuwde inwoners van de Brabantse plaats via Burgernet om hun honden en katten binnen of aangelijnd te houden. In november ontsnapte in dezelfde wijk ook al een serval. Die keerde na enkele dagen uit zichzelf terug. "Het lijkt erop dat het hetzelfde dier is", zegt een woordvoerder van de politie.

6 uur geleden
Schiphol ziet veel passagiers vroeger komen na computerstoring

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet zaterdagochtend veel passagiers vroeger naar de luchthaven komen, na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag. Dat is volgens Schiphol begrijpelijk, maar niet noodzakelijk en kan tot extra drukte leiden wanneer die reizigers samenkomen met passagiers die op het geadviseerde tijdstip arriveren.

7 uur geleden
Man (24) aangehouden voor brandstichting op camping Zwarte Cross

LICHTENVOORDE (ANP) - De politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting op de camping van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Daar brandden vrijdagavond drie caravans uit. "Door adequaat handelen van campingbezoekers, medewerkers van het festival en hulpdiensten werd erger voorkomen", aldus de politie zaterdag.

7 uur geleden