Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf maanden verkeershinder door werkzaamheden brug A7 Purmerend

Vijf maanden verkeershinder door werkzaamheden brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Rijkswaterstaat (RWS) begint maandag met de versteviging van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De werkzaamheden gaan vijf maanden duren. Weggebruikers moeten gedurende die periode rekening houden met forse verkeershinder in de vorm van versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid en afgesloten op- en afritten. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Automobilisten kunnen de komende vijf maanden beter carpoolen, omreizen of het openbaar vervoer nemen, zegt Rijkswaterstaat. Om dit te stimuleren stelt RWS gratis NS-kortingskaarten beschikbaar die binnenkort online kunnen worden aangevraagd. De NS zet voor een deel langere treinen in tijdens de maanden dat er aan de brug wordt gewerkt. Regionale vervoerder MeerPlus past de dienstregeling doordeweeks aan waardoor bussen in de spits meer tijd hebben om de route te rijden.

Om sluipverkeer te voorkomen, worden in de regio verschillende wegen in de ochtend- en avondspits afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de regio krijgen hiervoor een ontheffing. De provincie Noord-Holland sluit bovendien tussen Oosthuizen en Edam en tussen Oudendijk en Oosthuizen twee parallelwegen af om te voorkomen dat mensen bij file op de provinciale weg de parallelweg nemen, die veel wordt gebruikt door fietsers en bestemmingsverkeer. In het gebied worden weginspecteurs en verkeersregelaars op de motor ingezet om alles in goede banen te leiden.

Het Dijklander Ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Purmerend en in Hoorn, maakt zich zorgen over de gevolgen van de werkzaamheden voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Om van de ene naar de andere locatie te komen, maken ambulances vaak gebruik van de brug. Het ziekenhuis vreest onder meer dat het door de verwachte drukte kan gebeuren dat er geen rijstroken vrij zijn voor hulpdiensten.

Meer uit Binnenland

Nieuwe regering Sint-Maarten beëdigd, vragen over lange screening

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten is vrijdagochtend (lokale tijd) de nieuwe regering van het eiland beëdigd onder leiding van premier Luc Mercelina. De ministersploeg is nog niet compleet; de screeningsprocedure van twee beoogde ministers is na meer dan twee maanden nog niet afgerond. Regeringspartij PFP eist duidelijkheid hierover.

1 uur geleden
Bloemen, knuffels en kaarsen bij wake voor Gaza in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen mensen zijn vrijdagavond samengekomen in Amsterdam voor een herdenking en wake voor Gaza en de Holocaust. Bij het Homomonument op de Westermarkt hebben ze een hoop bloemen en knuffels neergelegd en er zijn kaarsen aangestoken.

1 uur geleden
Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

DEN HAAG (ANP) - In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

3 uur geleden
Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

DEN HAAG (ANP) - Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. "De fileteller maakt overuren", aldus de verkeersdienst.

3 uur geleden
Formerende partijen aan de slag met doorrekening CPB van plannen

DEN HAAG (ANP) - PVV, VVD, NSC en BBB hebben vrijdag van het Centraal Planbureau (CPB) de doorrekening ontvangen van de plannen die ze op tafel hebben gelegd tijdens hun onderhandelingen, meldt een woordvoerster van de kabinetsformatie. Nu de financieel-economische gevolgen van de beoogde maatregelen zijn berekend, zullen de formerende partijen knopen moeten gaan doorhakken, zo kondigden de twee informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol onlangs aan.

4 uur geleden
Vergunning Gelderland voor gebruik paintballgeweer tegen wolf

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland heeft vrijdag een vergunning verleend voor het gebruik van een paintballgeweer tegen een wolf op de Noord-Veluwe. De provincie meldt dat het doel is de wolf te leren mensen niet te benaderen. Met name in de omgeving van Ermelo duikt de laatste tijd geregeld een wolf op die niet schuw meer is en mensen benadert.

4 uur geleden
Nederlandse vrouw (61) omgekomen na val in Zwitserland

CRANS-MONTANA (ANP) - Een Nederlandse vrouw van 61 is donderdag overleden na een val in het Zwitserse Crans-Montana. De politie van het kanton Wallis, waar Crans-Montana ligt, meldt dat vrijdag.

6 uur geleden