Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf maanden verkeershinder door werkzaamheden brug A7 Purmerend

Vijf maanden verkeershinder door werkzaamheden brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Rijkswaterstaat (RWS) begint maandag met de versteviging van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De werkzaamheden gaan vijf maanden duren. Weggebruikers moeten gedurende die periode rekening houden met forse verkeershinder in de vorm van versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid en afgesloten op- en afritten. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Automobilisten kunnen de komende vijf maanden beter carpoolen, omreizen of het openbaar vervoer nemen, zegt Rijkswaterstaat. Om dit te stimuleren stelt RWS gratis NS-kortingskaarten beschikbaar die binnenkort online kunnen worden aangevraagd. De NS zet voor een deel langere treinen in tijdens de maanden dat er aan de brug wordt gewerkt. Regionale vervoerder MeerPlus past de dienstregeling doordeweeks aan waardoor bussen in de spits meer tijd hebben om de route te rijden.

Om sluipverkeer te voorkomen, worden in de regio verschillende wegen in de ochtend- en avondspits afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de regio krijgen hiervoor een ontheffing. De provincie Noord-Holland sluit bovendien tussen Oosthuizen en Edam en tussen Oudendijk en Oosthuizen twee parallelwegen af om te voorkomen dat mensen bij file op de provinciale weg de parallelweg nemen, die veel wordt gebruikt door fietsers en bestemmingsverkeer. In het gebied worden weginspecteurs en verkeersregelaars op de motor ingezet om alles in goede banen te leiden.

Het Dijklander Ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Purmerend en in Hoorn, maakt zich zorgen over de gevolgen van de werkzaamheden voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Om van de ene naar de andere locatie te komen, maken ambulances vaak gebruik van de brug. Het ziekenhuis vreest onder meer dat het door de verwachte drukte kan gebeuren dat er geen rijstroken vrij zijn voor hulpdiensten.

Meer uit Binnenland

Zeehondenredders kijken positief terug op eerste proef

PIETERBUREN (ANP) - De redders van het Seal Response Team kijken positief terug op hun eerste reddingsproef. In mei ging het team voor het eerst op pad om zeehonden te redden, zo werd destijds bekendgemaakt. Dat was leerzaam, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om een zeehond te redden, blikt Emmy Venema van het reddingsteam op de eerste proef terug.

5 minuten geleden
Recordvangst crystal meth in lading vervuilde grond

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft begin maart ruim 3200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook wel bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

8 minuten geleden
Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

1 uur geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

2 uur geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

2 uur geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

3 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

3 uur geleden