Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf finales voor olympisch kampioen Hashimoto bij WK turnen

Vijf finales voor olympisch kampioen Hashimoto bij WK turnen

KITAKYUSHU (ANP) - Olympisch meerkampkampioen Daiki Hashimoto uit Japan heeft woensdag in eigen land bij de wereldkampioenschappen turnen de hoofdrol voor zich opgeëist. Hashimoto behaalde liefst vijf finales: in de meerkamp, op vloer, voltige, brug en rekstok.

In de meerkamp en aan rekstok, de nummers waarop hij afgelopen zomer olympisch kampioen werd, plaatste hij zich als eerste voor de finale. In de meerkamp was hij met 88,040 de sterkste turner in de kwalificaties, aan rek turnde hij naar 14,633 punten.

Carlos Edriel Yulo uit de Filipijnen, de wereldkampioen van 2019 op vloer, plaatste zich als eerste voor de eindstrijd op dat toestel (15,166). Yulo was ook de beste op brug (15,566). Op sprong gaat Nazar Chepurnyi uit Oekraïne als eerste door (14,833).

Nederlandse turners

De Nederlandse turners slaagden er niet in om finaleplaatsen te bemachtigen. Debutant Loran de Munck kwam uiteindelijk nog het dichtst in de buurt met een elfde plaats op het toestel voltige (14,566 punten). Daarmee is hij reserve voor de finale waarin de beste acht turners zaterdag mogen aantreden.

WK-debutant Jermain Grunberg kwam in Kitakyushu door vallen op ringen, rekstok en voltige niet verder dan een meerkamptotaal van 74,965 punten. Daarmee eindigde hij uiteindelijk op plek 38 in het klassement. De beste 24 turners (met een maximum van twee per land) turnen de finale.

Frank Rijken kwam na gedegen oefeningen op brug (14,133) en voltige (13,966) niet in de buurt van finaleplaatsen en eindigde op respectievelijk de 33e en 17e plaats.

Schmidt

Meerkamper Casimir Schmidt moest zich vanwege een enkel- en schouderblessure terugtrekken.

Eerder deze week wisten turnsters Naomi Visser en Elze Geurts zich wel te plaatsen voor een finale bij de WK. Visser treedt donderdag aan in de meerkampfinale, Geurts komt zaterdag in actie in de finale op sprong.

Meer uit Sport

Neymar dankt God voor zijn snelle herstel

DOHA (ANP) - Neymar dankt God dat hij alweer in actie kon komen in de achtste finale van het WK tegen Zuid-Korea (4-1). "Ik kan Hem alleen maar dankbaar zijn", zei hij op een persconferentie. "Ik ben echt even bang geweest dat het WK voor mij voorbij zou zijn. Maar gelukkig was het mij gegund om weer te spelen."

4 uur geleden
Duplantis en McLaughlin gekroond tot atleten van het jaar

MONACO (ANP) - Polsstokhoogspringer Armand 'Mondo' Duplantis en hordeloopster Sydney McLaughlin zijn door de internationale atletiekbond World Athletics gekroond tot atleten van het jaar. De Zweed Duplantis brak dit jaar drie keer het wereldrecord en werd zowel indoor als outdoor wereldkampioen. McLaughlin verbeterde het afgelopen jaar twee keer het wereldrecord op de 400 meter horden en won twee gouden medailles op de WK.

6 uur geleden
Breuk Nike en Irving definitief na promotie antisemitische film

NEW YORK (ANP) - Sportmerk Nike heeft alle banden met basketballer Kyrie Irving verbroken. Dat gebeurde naar aanleiding van eerdere posts van de NBA-ster op sociale media. Daarin verwees hij naar een documentaire uit 2018 die als antisemitisch wordt ervaren, met name door de Joodse gemeenschap. Irving werd daarvoor al geschorst door zijn club Brooklyn Nets, ook al omdat hij aanvankelijk weigerde excuses te maken.

6 uur geleden
Hertesten op doping Spelen Londen 2012 levert 73 overtredingen op

LAUSANNE (ANP) - Het hertesten van de stalen van antidopingtesten van de Olympische Spelen van Londen 2012 heeft in totaal 73 overtredingen van de dopingregels aan het licht gebracht. De afgelopen jaren werden daardoor 46 medailles aan andere atleten overhandigd. Dat meldt het International Testing Agency (ITA) nadat 2727 samples, met name van "verdachte" atleten, aan een test met de nieuwste technieken werden onderworpen.

7 uur geleden
IOC wil sancties tegen Rusland en Belarus nog niet opheffen

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft nog geen plannen de sancties tegen Rusland en Belarus op te heffen die werden genomen na de Russische inval in Oekraïne begin dit jaar. Dat heeft de sportorganisatie laten weten, hoewel het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs binnenkort volledig gaat losbarsten.

7 uur geleden
Red Bull-teambaas Horner wil niet overstappen naar Ferrari

MARANELLO (ANP) - Red Bull-teambaas Christian Horner voelt niets voor een overstap naar het concurrerende Formule 1-team van Ferrari. Die mogelijkheid is er omdat de Italiaanse renstal eind dit jaar afscheid neemt van Mattia Binotto. "Maar ik ben vanaf het begin bij Red Bull en voel hier een zeer sterke band", zegt de 49-jarige Brit tegen Sky Sports.

11 uur geleden
Vier Nederlandse schakers in challengertoernooi Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE (ANP) - Aan het challengertoernooi van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee doen in januari vier Nederlandse schakers mee. Dat zijn Eline Roebers, Max Warmerdam, Erwin l'Ami en Thomas Beerdsen. Vorige maand maakte de organisatie al bekend dat de Nederlanders Anish Giri en Jorden van Foreest van de partij zijn in het elitetoernooi.

16 uur geleden