Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf doden en 17 soldaten vermist na aardverschuiving in Vietnam

Vijf doden en 17 soldaten vermist na aardverschuiving in Vietnam

HANOI (ANP/RTR/AFP) - Vijf soldaten zijn zondag om het leven gekomen en nog eens zeventien worden er vermist na een aardverschuiving bij een kazerne in de Vietnamese provincie Quang Tri.

Vietnam wordt de afgelopen dagen geplaagd door hevige regenval die grondverschuivingen en modderstromen veroorzaakt. Tot dusver kwamen daarbij 64 mensen om het leven en de komende dagen wordt nog meer regen verwacht.

Enkele dagen eerder werd de Vietnamese krijgsmacht al getroffen door een aardverschuiving bij een basis in de provincie Thua Thien Hue. Daar kwamen toen dertien mensen om het leven, voor het merendeel soldaten. "We hadden weer een slapeloze nacht", zei een geƫmotioneerde plaatsvervangend defensieminister, Phan Van Giang, zondag tegen de media.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

43 minuten geleden
Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

MELBOURNE (ANP) - Een Australische online petitie die oproept tot een onderzoek naar het "monopolie" van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ruim 410.000 handtekeningen opgehaald. Daarmee is het de de meest ondertekende petitie in de geschiedenis van het Australische parlement. Media die in het bezit zijn van Murdoch zijn verweten ten gunste van de conservatieve Australische regering te berichten.

1 uur geleden
Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

BENTONVILLE (ANP) - De Amerikaanse supermarkgigant Walmart heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen vuurwapens en munitie uit voorzorg uit de schappen gehaald. De keten doet dat vanwege mogelijke met de verkiezingen gepaard gaande plunderingen of onrust, stelt Walmart in een verklaring.

2 uur geleden
Hof van beroep oordeelt tegen verlengen briefstemmen in Minnesota

SAINT PAUL (ANP) - Een federaal hof van beroep in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat briefstemmen die in de swingstate Minnesota na de verkiezingsdag op 3 november binnenkomen, niet meer meegeteld mogen worden. Daarmee schaart het hof zich achter de Republikeinen in de staat.

2 uur geleden
EU-president: Turkije kiest nog niet de positieve weg

BRUSSEL (ANP) - Turkije toont met zijn "eenzijdige acties" in de Middellandse Zee nog weinig animo om tot een oplossing te komen in het conflict over gas- en olieboringen in de wateren rond EU-landen Cyprus en Griekenland. Dat zei EU-president Charles Michel na afloop van een videotop met de EU-leiders. Het overleg ging over de coronapandemie maar Turkije kwam wel even aan de orde, zei hij.

2 uur geleden
Fransen moeten vooral binnenblijven

PARIJS (ANP) - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt in Frankrijk vanaf vrijdag een landelijke lockdown. Fransen mogen alleen nog het huis verlaten als het noodzakelijk is en het reizen wordt beperkt. De maatregelen duren op z'n minst tot december.

3 uur geleden
Recordaantal Amerikanen stemde al voor presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een recordaantal Amerikanen heeft al een stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen die op 3 november worden gehouden. Het US Elections Project van de Universiteit van Florida telde al meer dan 80 miljoen kiezers.

7 uur geleden