Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vijf arrestaties in zaak doodgeschoten Bas van Wijk

Vijf arrestaties in zaak doodgeschoten Bas van Wijk

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdag vijf verdachten aangehouden voor de fatale schietpartij zaterdag bij een recreatieplas in Amsterdam die de 24-jarige Bas van Wijk het leven kostte. Het gaat om vijf Amsterdammers in de leeftijd van 18 tot 26 jaar oud.

De politie meldt dat twee verdachten (26 en 20) door arrestatieteams in Zandvoort zijn aangehouden. De andere drie (18, 19 en 20) zijn op verschillende plekken in Amsterdam opgepakt. De verdachten zitten in alle beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. "Er worden daarom ook geen verdere bijzonderheden over deze verdachten en/of de verdenkingen tegen hen gedeeld", aldus de politie, die nog steeds op zoek is naar getuigen.

Volgens de familie werd Van Wijk doodgeschoten toen hij wilde voorkomen dat een horloge van zijn vriend werd gestolen. "Bas ging afgelopen zaterdag met zijn vrienden op pad en kwam niet meer terug. Hij wilde voorkomen dat het horloge van zijn vriend werd gestolen en kreeg daarvoor een kogel in zijn bovenbeen en in zijn borst", liet de familie eerder op woensdag weten.

De dood van Van Wijk heeft tot grote verontwaardiging geleid. Vrijdag wordt er een stille tocht gehouden. Met de hashtag 'Gerechtigheid voor Bas' roepen twitteraars op om aanstaande zondag te komen demonstreren op de Dam in Amsterdam.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Rouvoet waarschuwt voor op eigen houtje testen personeel

DEN HAAG (ANP) - GGD-GHOR-voorzitter André Rouvoet vindt het een slechte ontwikkeling dat organisaties als de politie en basisscholen vanwege de lange wachttijden bij de GGD eigen initiatieven opstarten om hun personeel te laten testen op corona. "Er ontstaat een foutief beeld dat er een andere commerciële markt is. Het gaat soms om dezelfde materialen waarvan we al een tekort hebben bij de GGD-teststraten. We concurreren nu met elkaar over dezelfde testmaterialen", zegt Rouvoet in Spraakmakers op NPO Radio 1.

2 minuten geleden
Koning niet naar Duitsland door aangescherpte reisregels

DEN HAAG (ANP) - Het voorgenomen bezoek van koning Willem-Alexander aan Duitsland gaat niet door. Het besluit is in overleg met de Duitse autoriteiten genomen, meldt de RVD.

1 uur geleden
Verdachte zeilbootmoord: mijn vrouw is gedood tijdens overval

UTRECHT (ANP) - De 65-jarige Peter P., verdacht van het doden van zijn vrouw op een zeiljacht, heeft donderdag ten overstaan van de rechtbank in Utrecht zijn ontkennende verklaring herhaald. Op 19 september 2015 lag het jacht afgemeerd in een baai bij het Colombiaanse eiland Isla Grande. Volgens P. zijn hij en zijn vrouw daar overvallen. Zijn vrouw heeft die overval niet overleefd.

3 uur geleden
Rechter verlengt voorarrest Samir A. voor financieren terrorisme

ROTTERDAM (ANP) - Samir A. (34) blijft de komende drie maanden vastzitten op verdenking van het financieren van terrorisme. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag besloten tijdens een inleidende zitting in het strafproces tegen A.

4 uur geleden
Inspectie SZW krijgt 3500 klachten gerelateerd aan coronavirus

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft tot en met 13 september ruim 3500 klachten en signalen binnengekregen die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Een woordvoerder heeft een bericht van De Telegraaf hierover bevestigd.

5 uur geleden
Waarschuwing voor zware windstoten vrijdag

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op vrijdag. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd voor Zeeland en Zuid-Holland.

5 uur geleden
Maximumstraf voor doodslag omhoog van 15 naar 25 jaar

DEN HAAG (ANP) - De maximumstraf voor doodslag gaat omhoog van 15 naar 25 jaar. Het kabinet wil zo het verschil met de maximale gevangenisstraf voor moord (30 jaar) verkleinen, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

5 uur geleden