Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierhonderd mensen ingeënt bij 'goed verlopen' dag op Ameland

Vierhonderd mensen ingeënt bij 'goed verlopen' dag op Ameland

HOLLUM (ANP) - Op Ameland zijn dinsdag vierhonderd mensen ingeënt tegen het coronavirus. Mensen van 75 jaar of ouder en zorgpersoneel werden tussen 08.00 uur en 17.00 uur gevaccineerd in een sporthal in het meest westelijke dorp Hollum. Volgens een woordvoerder van GGD Fryslân is de dag goed verlopen.

De GGD Fryslân had 419 mensen uitgenodigd, daarvan kwamen er dus vierhonderd opdagen. "De vaccinatiebereidheid is groot. Dat is fijn, dan doen we het ergens voor", aldus de woordvoerder. De inentingen werden gedaan door de huisartsen van Ameland. Over vijf weken wordt de tweede prik gezet.

Het is volgens de woordvoerder goed dat de mensen niet naar het vasteland moesten gaan voor een prik. Of dit ook mogelijk wordt voor andere groepen mensen op het eiland, is volgens de GGD nog niet bekend.

De Amelanders werden ingeënt met het middel van Pfizer/BioNTech. De doses zouden met een helikopter naar het eiland worden gebracht, maar dat kon niet vanwege laaghangende bewolking. Daarom werd een boot gecharterd die de middelen op tijd op het eiland kreeg.

Schiermonnikoog en Vlieland zijn woensdag aan de beurt. Daar worden iets minder dan vierhonderd mensen per eiland ingeënt. Ook daar gaat het om ouderen en zorgpersoneel.

Meer uit Binnenland

Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

1 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

1 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

3 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

3 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

3 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

4 uur geleden
Branche: prijs kinderopvang alleen omhoog als het niet anders kan

DEN HAAG (ANP) - Sommige kinderdagverblijven hebben besloten hun prijzen halverwege het jaar te verhogen. Ze doen dat omdat de lonen van medewerkers flink zijn gestegen en vanwege de hoge inflatie. "Je gaat de tarieven niet verhogen als het niet noodzakelijk is, want het kost veel werk. Je doet het alleen als het moet, als je bang bent dat je het misschien niet redt tot volgend jaar", zegt adjunct-directeur Asja Godthelp van Brancheorganisatie Kinderopvang naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

4 uur geleden