Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

LELYSTAD (ANP) - Op de vierde zittingsdag van de Mallorcazaak komt Sanil B. (20) naar de rechtbank in Lelystad. Hij is een van de drie hoofdverdachten die terechtstaan voor het doden van Carlo Heuvelman (27) in juli vorig jaar.

In het strafproces, dat twaalf dagen duurt, heeft tot nu toe nog niemand van de negen Hilversumse verdachten verteld wie met Heuvelman heeft gevochten. Dit ondanks de eerdere oproep van de rechtbank om openheid van zaken te geven. "Wees een vent en vertel nou wat er gebeurd is", zei een van de rechters dinsdag op de eerste dag van de inhoudelijke behandeling. Volgens de rechtbank staat vast dat alleen de Hilversumse groep een gewelddadige confrontatie met Heuvelman en diens vrienden hebben gehad.

De man uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Hij belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Het slachtoffer overleed op zondag 18 juli 2021 aan zijn verwondingen.

De rechtbank behandelt deze week de feiten, waarbij B. als laatste van de in totaal negen verdachten wordt gehoord. B. heeft het langst in voorarrest gezeten. Op zijn schoen is een DNA-spoor van Heuvelman gevonden, al bestrijdt zijn advocaat Peter Plasman dat op basis van tegenonderzoek. DNA-deskundigen komen naar de rechtbank om daar toelichting op te geven.

Medeverdachten Mees T. (19) en Martijn T. (20) belandden deze week opnieuw in voorarrest. T. zit sinds dinsdag vast omdat hij voorwaarden had geschonden die aan zijn vrijlating waren verbonden. T. werd donderdag in de rechtbank aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan te hebben gelogen toen hij in juni onder ede als getuige werd gehoord bij de rechter-commissaris.

Meer uit Binnenland

Drie personen aangehouden na gooien zwaar vuurwerk naar boa

IJMUIDEN (ANP) - Twee mannen van 19 en 37 jaar en een jongen van 13 zijn vrijdagavond aangehouden na ongeregeldheden met vuurwerk in de omgeving van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, meldt de politie. Een boa raakte gewond nadat er zwaar vuurwerk naar hem was gegooid. De politie moest samen met handhavers van de gemeente en de Koninklijke Marechaussee ingrijpen.

1 uur geleden
BNNVARA verrast door contact Van Nieuwkerk en NPO-top

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA was "verrast" over het feit dat de NPO-top contact had met Matthijs van Nieuwkerk over de verklaring die hij had opgesteld naar aanleiding van het nieuws over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door (DWDD). De omroep kreeg zelf geen contact met de presentator, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover van de Volkskrant.

1 uur geleden
Bakoe ontbiedt Nederlandse ambassadeur om uitspraken Hoekstra

BAKOE (ANP) - De Nederlandse ambassadeur in Azerbeidzjan Pauline Eizema heeft zich moeten melden bij de regering in Bakoe om uitleg te geven over uitspraken van minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. Azerbeidzjan is kwaad omdat hij het had over vermeende Azerbeidzjaanse oorlogsmisdaden.

3 uur geleden
MORES krijgt ook meldingen over cultuur bij radioprogramma's NPO

HILVERSUM (ANP) - MORES heeft sinds het artikel over de werkomstandigheden bij De Wereld Draait Door (DWDD) niet alleen meldingen over vergelijkbare gevallen bij de tv maar ook bij radioprogramma's gekregen. Dat meldt Janke Dekker, voorzitter van het meldpunt. Volgens haar is het "druk" bij het meldpunt.

3 uur geleden
Segers vindt ‘pestmaatregelen' voor asiel onbespreekbaar

AMERSFOORT (ANP) - Als de VVD met de coalitie wil praten over maatregelen om asielprocedures "maar zo moeilijk mogelijk te maken", wordt dat een "heel kort" gesprek. Dat heeft ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gezegd op het congres van zijn partij. Hij wees erop dat de meeste migranten die naar Nederland komen, arbeidsmigranten zijn.

4 uur geleden
Volt-leider Dassen sprak met andere fractieleiders over FVD

DEN HAAG (ANP) - Een aantal fractieleiders uit de Tweede Kamer is dinsdag op uitnodiging van Volt-leider Laurens Dassen bijeengekomen om te praten over "ondermijning van de democratie in brede zin". Directe aanleiding is "wat afgelopen weken gebeurd is rond" Forum voor Democratie, laat de partij weten na berichtgeving van De Telegraaf.

6 uur geleden
Buitenlandse Zaken: geen incidenten bij wedstrijd tegen Ecuador

DEN HAAG (ANP) - De tweede wedstrijd van Oranje op het WK tegen Ecuador is voor de Nederlandse supporters in Qatar zonder incidenten verlopen. "Het vervoer en de toegang tot het stadion ging weer soepel", zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de wedstrijd van vrijdag, die in een gelijkspel (1-1) eindigde.

7 uur geleden