Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierde coronageval in Nederlandse ploeg op Olympische Spelen

Vierde coronageval in Nederlandse ploeg op Olympische Spelen

TOKIO (ANP) - De Nederlandse sportploeg heeft voor de derde dag op rij te maken gekregen met een positieve coronatest. Roeier Finn Florijn is ook besmet geraakt met het virus. Florijn (21) was eerder op de dag in actie gekomen in de heats van de skiff en plaatste zich voor de herkansing.

De zoon van voormalig olympisch kampioen Ronald Florijn moet voor tien dagen in quarantaine in Tokio. Skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg gingen hem voor. Florijn zat afgelopen zaterdag op dezelfde vlucht vanuit Amsterdam naar Tokio. De medici van TeamNL proberen te achterhalen waar de besmettingen vandaan komen. Ze kijken daarbij ook naar de vlucht van zaterdag, waar behalve tientallen sporters en begeleiders ook 'gewone' reizigers aan boord zaten. "Nu de vlucht inmiddels een week geleden plaats heeft gevonden, is de kans op nog meer nieuwe besmettingen vanuit het vliegtuig aanzienlijk afgenomen en neemt per dag steeds verder af", aldus NOC*NSF.

De sportkoepel meldde eerder op de dag nog dat alle testuitslagen van vrijdag negatief waren. Florijn kreeg in de Japanse avond echter een positieve uitslag van het buisje speeksel dat hij in de ochtend had ingeleverd. Ook de tweede analyse van dat buisje was positief, waarop Florijn een reguliere keel- en neustest onderging. Ook die leverde voor hem slecht nieuws op.

Geen woorden

"Helaas dus een nieuwe besmetting. Het laat zich raden dat we hier geen woorden voor hebben," aldus Pieter van den Hoogenband, de chef de mission die een dag eerder nog verkondigde dat van paniek binnen TeamNL geen sprake is. "Een jonge sporter die hier zijn olympische debuut maakte en per direct moet afbreken. Ik gun hem in de toekomst zijn revanche. De medische staf werkt 24 uur per dag. We doen er alles aan om positieve tests te voorkomen."

De leden van de roeiploeg die nu als zogeheten 'close contact' zijn aangemerkt, mogen onder speciale condities door op de Spelen. Ze worden apart vervoerd en slapen en eten op een eenpersoonskamer. Florijn had ook een kamer voor zichzelf. Hij moet nu net als Jacobs, Oogink en het staflid tien dagen in een speciaal quarantainehotel verblijven.

"Mijn toernooi was vandaag begonnen en nu is het in één klap voorbij", aldus de jonge roeier. "Ik kan er eigenlijk niet zoveel meer over zeggen." In de grote Nederlandse roeiploeg zitten heel wat kanshebbers op een medaille.

Meer uit Sport

Sénéchal stapt over naar wielerploeg Arkéa-B&B Hotels

PARIJS (ANP) - Florian Sénéchal komt vanaf volgend jaar uit voor de Franse wielerploeg Arkéa-B&B Hotels. De 30-jarige Fransman is afkomstig van het Belgische Soudal Quick-Step en tekende een contract voor twee jaar bij de ploeg waar B&B Hotels de plaats inneemt van Samsic als mede-hoofdsponsor.

31 minuten geleden
Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

2 uur geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

4 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

4 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

14 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

15 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

16 uur geleden