Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierde aanhouding ongeregeldheden Hedel tijdens jaarwisseling

Vierde aanhouding ongeregeldheden Hedel tijdens jaarwisseling

HEDEL (ANP) - De politie heeft donderdagochtend een vierde verdachte aangehouden in verband met ongeregeldheden in Hedel tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het gaat om een 45-jarige man uit die Gelderse plaats.

Tijdens de jaarwisseling werden in Hedel politieagenten en brandweerlieden bekogeld met zwaar vuurwerk. Een agent liep daardoor een gehoorbeschadiging op. De gemeente Maasdriel, waar Hedel onder valt, gaf in de nieuwjaarsnacht om 02.00 uur een noodbevel af. Ook werd de ME ingezet.

Het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland laat donderdag nog niet eerder getoonde, herkenbare beelden zien van verdachten die zich tijdens de jaarwisseling misdroegen. De politie hoopt zo op het spoor te komen van nog eens zeven verdachten.

Op nieuwjaarsdag werd al een 22-jarige man uit Maasdriel aangehouden in verband met de ongeregeldheden en half januari een 29-jarige man uit Ermelo. Zij zitten nog vast. Een 24-jarige man uit Zaltbommel die eind maart werd aangehouden is weer heengezonden, maar blijft wel verdachte in de zaak.

Meer uit Binnenland

Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

1 uur geleden
Instroom asielzoekers blijft laag, 'voorsprong' op 2023 bijna weg

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week zijn er aanzienlijk minder asielzoekers naar Nederland gekomen dan vorig jaar. Het is de achtste week op rij dat de instroom lager ligt dan in dezelfde week een jaar geleden. In de laatste maanden van vorig jaar en de eerste maanden van dit jaar waren er juist aanzienlijk meer aanvragen.

2 uur geleden
Politie spoort 186 Nederlandse slachtoffers van cryptofraude op

ROTTERDAM (ANP) - Bij een internationale operatie zijn de afgelopen maanden 186 Nederlandse slachtoffers van 'approval phishing' geïdentificeerd. Bij deze vorm van cryptofraude geven slachtoffers zonder dat ze het door hebben toestemming aan de oplichter om hun cryptorekening te beheren. Bij de operatie om approval phishing op te sporen en te voorkomen, werkte de politie samen met blockchain-dataplatform Chainalysis en handelsplatformen.

2 uur geleden
DekaMarkt waarschuwt voor olijven die mogelijk amandelen bevatten

VELSEN-NOORD (ANP) - DekaMarkt haalt per direct Gevulde Olijf Knoflook uit de winkel omdat het bakje olijven mogelijk amandelen bevat. Mensen met een amandelallergie wordt dringend verzocht het product niet te eten.

3 uur geleden
Zoekactie naar drenkeling Maastricht wordt hervat

MAASTRICHT (ANP) - De zoekactie naar een drenkeling in de Maas wordt dinsdagochtend rond 09.00 uur hervat door een speciaal team van de politie, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De vermiste man sprong maandagavond rond 21.15 uur van de Wilhelminabrug in Maastricht en is daarna niet meer gezien.

4 uur geleden
Greenpeace draait rollen om en klaagt energiemaatschappij aan

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace dreigt met een rechtszaak omdat het Amerikaanse energiebedrijf Energy Transfer (ET) 300 miljoen euro van de milieuorganisatie heeft geclaimd. Het bedrijf heeft de Amerikaanse tak van de ngo voor de rechter gedaagd omdat die in 2016 in Standing Rock protesteerde tegen de aanleg van de omstreden Dakota-oliepijpleiding.

7 uur geleden
ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

19 uur geleden