Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierdaagsefeesten Nijmegen gaan toch niet door

Vierdaagsefeesten Nijmegen gaan toch niet door

NIJMEGEN (ANP) - De Vierdaagsefeesten in Nijmegen gaan in juli toch niet door. De stichting die de feesten rondom de Vierdaagse organiseert heeft maandenlang gewerkt aan verschillende scenario's om het grootste buitenevenement van Nederland toch binnen de coronaregels te kunnen organiseren. Deze week is echter in overleg met de gemeente Nijmegen en de hulpdiensten besloten dat het niet gaat lukken binnen aanvaardbare risico's, zegt directeur-bestuurder Joris Bouwmeister van de Stichting Vierdaagsefeesten.

De Vierdaagsefeesten trekken jaarlijks ruim 1,6 miljoen bezoekers. "Daar zijn we enorm trots op, maar het maakt de feesten nu juist onmogelijk, zelfs in beperkte vorm", aldus Bouwmeister. Er is volgens hem lang gewerkt aan een plan om bezoekers verplicht te laten zitten op terrassen en in omheinde parken met 1,5 meter tussenruimte. Daarvoor zouden mensen vooraf moeten reserveren en een kaartje moeten kopen, terwijl de feesten gewoonlijk zeven dagen lang gratis toegankelijk zijn.

"De hulpdiensten schatten echter in dat ook zo'n editie met beperkingen leidt tot onbeheersbaar grote aantallen mensen in het centrum van Nijmegen. Het risico op besmettingen wordt dan onaanvaardbaar", aldus de organisatie. De kans dat de coronamaatregelen in juli zover zijn versoepeld dat er weer toestemming zou zijn voor het organiseren van evenementen zonder beperkingen is helemaal veel te onzeker, meent de Stichting Vierdaagsefeesten. Omdat de voorbereidingen voor de Vierdaagsefeesten gewoonlijk in mei van start moeten gaan en er dan veel kosten worden gemaakt, is nu de knoop doorgehakt.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen vindt het 'erg spijtig' dat zowel Vierdaagse als Vierdaagsefeesten voor de tweede keer niet doorgaan. Maar ook hij zag geen andere mogelijkheid, zegt hij.

Meer uit Binnenland

Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

38 minuten geleden
Ook BBB wil nu al koopkrachtplan horen van kabinet

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging sluit zich aan bij de oproep van de PvdA en GroenLinks aan het kabinet om al in de voorjaarsnota, die nu in de Tweede Kamer wordt behandeld, stappen te zetten om de koopkracht van kwetsbare huishoudens blijvend te verbeteren. Minister Sigrid Kaag (Financiën) en de coalitiepartijen willen het daar pas richting Prinsjesdag over gaan hebben.

58 minuten geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

1 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

2 uur geleden
Kamer niet te spreken over treinstoring en onderbreking Eurostar

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is kritisch op de aanpak van de treinstoring in Amsterdam afgelopen zondag. Ook zijn de Kamerleden niet te spreken over de maandenlange onderbreking van de treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, de Eurostar. Dat lieten zij donderdag aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) weten tijdens een debat over het spoor. De staatssecretaris vindt beide incidenten "geen goede reclame voor het spoor".

2 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

2 uur geleden