Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierdaagse Woordwaarde Festival gaat van start in Deventer

Vierdaagse Woordwaarde Festival gaat van start in Deventer

DEVENTER (ANP) - De derde editie van het Woordwaarde Festival gaat donderdag van start in Deventer. De laatste dag van het vier dagen durende festival valt samen met de 33e editie van de Deventer Boekenmarkt. Volgens de organisatoren is het festival "de ultieme ervaring voor taalliefhebbers" waar boeken, taal en literatuur tot leven komen.

De bezoekers van het festival kunnen onder meer deelnemen aan schrijfworkshops in de bibliotheek van Deventer, en er zijn boekpresentaties in galerie DNA. Ook is er een expositie over kansenongelijkheid met een interactief spel.

Verder vindt op vrijdag het Groot Deventer Dictee plaats onder leiding van schrijver Wim Daniëls in de Hip. En op donderdag, vrijdag en zaterdag leest stadsdichter Alied van der Meer voor bij de Tekstwinkel.

Op zondag staan door heel Deventer bijna 650 boekenkramen voor de naar verwachting 100.000 bezoekers. Rond de boekenmarkt zijn verschillende activiteiten georganiseerd zoals signeersessies met bijvoorbeeld schrijver Freek de Jonge, en bezoekers kunnen persoonlijke gedichten laten maken.

Meer uit Binnenland

Zwitserland wint Eurovisie Songfestival, Israël op vijfde plek

MALMÖ (ANP) - Zwitserland heeft zaterdagavond in het Zweedse Malmö de 68e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Israël, van tevoren een andere favoriet van de bookmakers, is op de vijfde plek geëindigd. De Nederlandse Joost Klein zou ook in de finale staan, maar werd op zaterdagmiddag gediskwalificeerd om een incident.

56 minuten geleden
Songfestivalbaas deelt Nederlandse jurypunten uit

MALMÖ (ANP) - Songfestivalbaas Martin Österdahl heeft zaterdagavond de punten van de Nederlandse jury bekendgemaakt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Onder luid boegeroep maakte hij bekend welke landen punten hebben gekregen. Nikkie de Jager zou dat eigenlijk doen, maar trok zich vlak voor de finale terug omdat het niet goed voelde.

1 uur geleden
Rick Brink (38), eerste 'minister gehandicaptenzaken', overleden

HARDENBERG (ANP) - De Overijsselse politicus Rick Brink is zaterdag op 38-jarige leeftijd overleden. Hij was van 2019 tot 2021 de eerste 'minister van gehandicaptenzaken', een functie van KRO-NCRV om mensen met een beperking te vertegenwoordigen.

2 uur geleden
Bijna 8000 bezoekers voor Europaparty zonder Nikkie en Joost

LEEUWARDEN (ANP) - Het grote songfestivalfeest Europaparty in het centrum van Leeuwarden trok zaterdagavond op het drukste punt ongeveer 5500 bezoekers. Dit meldt een woordvoerster van de organisatie.

2 uur geleden
NPO maakt mede namens AVROTROS bezwaar tegen diskwalificatie Klein

MALMÖ (ANP) - De NPO heeft mede namens omroep AVROTROS bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Joost Klein. Dat heeft de publieke omroep zaterdagavond laten weten. Het bezwaar is kort voor de start van de finale ingediend.

2 uur geleden
Universiteit van Amsterdam maandag weer open

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) opent komende maandag haar gebouwen weer, nadat die door acties vier dagen lang gesloten zijn geweest. Colleges en onderzoek kunnen vanaf maandag weer doorgaan, maakte de universiteit zaterdag bekend.

3 uur geleden
Zo'n 50 Gaza-demonstranten nabij songfestivalfeest Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Zo'n vijftig mensen voeren zaterdagavond in Leeuwarden actie in het kader van Fryslan foar Palestina. Ze dragen Palestijnse vlaggen en scanderen onder meer "Nederland financiert, Israël bombardeert". Op het plein staan krijttekeningen van Palestijnse vlaggen en met verf gespoten teksten als "Palestina will be free" "en Free free Palestine".

3 uur geleden