Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierdaagse stopt met loten voor startkaart

Vierdaagse stopt met loten voor startkaart

NIJMEGEN (ANP) - Wandelaars die mee willen lopen met de Vierdaagse in Nijmegen, hoeven niet meer te loten voor een startbewijs. De organisatie van het wandelevenement heeft een nieuwe manier van inschrijven verzonnen. Lopers krijgen nu direct na betaling van hun inschrijving een startbewijs, tot een maximum van 47.000 plekken is bereikt. Deelname aan de Vierdaagse kost volgend jaar 109 euro en is daarmee vijf euro duurder dan in 2022.

Sinds 2009 was het nodig om te loten voor een startkaart voor de Vierdaagse. Stichting De 4Daagse kreeg daar steeds vaker klachten over, omdat deelnemers lang moesten wachten voor ze zeker wisten of ze in de derde week van juli konden gaan lopen en dus geen andere plannen konden maken voor de vakantietijd. "Het evenementenlandschap en de behoeften van de wandelaar vragen ons om mee te gaan met de tijd", aldus marsleider Henny Sackers.

De inschrijving start nu op 23 januari. Dan kan iedereen inschrijven die al eerder een Vierdaagse heeft voltooid. Ook jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen inschrijven. Deze eerste periode duurt tot en met 10 februari. Daarna is de inschrijving vanaf 13 februari tot half juni geopend voor alle anderen, tot het maximale aantal van 47.000 lopers is behaald. Inschrijvers krijgen binnen 24 uur na betaling een startbewijs toegestuurd. Voor militaire lopers geldt een aparte regeling.

Afgelopen zomer was de eerste Vierdaagse na de coronajaren voor het eerst niet volgeboekt. Er schreven zich 42.174 mensen in, van wie er 34.934 lopers de finish behaalden. De eerste wandeldag van de Vierdaagse werd geschrapt vanwege de hitte. In 2023 gaat de 105e Vierdaagse van start op 18 juli.

Meer uit Binnenland

Brand in paardenstal Zeewolde, vermoedelijk veel paarden omgekomen

ZEEWOLDE (ANP) - In een paardenstal aan de Bosruiterweg in Zeewolde woedt in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand. In de stal zijn nog circa achttien paarden aanwezig, zegt een woordvoerder van de brandweer. "Gelet op de intensiteit van de brand zijn die waarschijnlijk omgekomen." Twee paarden zijn uit de stal gered.

2 uur geleden
Zangeres begint artikel 12-procedure tegen Jeroen Rietbergen

DEN HAAG (ANP) - Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

7 uur geleden
Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

9 uur geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

10 uur geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

11 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

11 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

12 uur geleden