Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierdaagse stopt met loten voor startkaart

Vierdaagse stopt met loten voor startkaart

NIJMEGEN (ANP) - Wandelaars die mee willen lopen met de Vierdaagse in Nijmegen, hoeven niet meer te loten voor een startbewijs. De organisatie van het wandelevenement heeft een nieuwe manier van inschrijven verzonnen. Lopers krijgen nu direct na betaling van hun inschrijving een startbewijs, tot een maximum van 47.000 plekken is bereikt. Deelname aan de Vierdaagse kost volgend jaar 109 euro en is daarmee vijf euro duurder dan in 2022.

Sinds 2009 was het nodig om te loten voor een startkaart voor de Vierdaagse. Stichting De 4Daagse kreeg daar steeds vaker klachten over, omdat deelnemers lang moesten wachten voor ze zeker wisten of ze in de derde week van juli konden gaan lopen en dus geen andere plannen konden maken voor de vakantietijd. "Het evenementenlandschap en de behoeften van de wandelaar vragen ons om mee te gaan met de tijd", aldus marsleider Henny Sackers.

De inschrijving start nu op 23 januari. Dan kan iedereen inschrijven die al eerder een Vierdaagse heeft voltooid. Ook jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen inschrijven. Deze eerste periode duurt tot en met 10 februari. Daarna is de inschrijving vanaf 13 februari tot half juni geopend voor alle anderen, tot het maximale aantal van 47.000 lopers is behaald. Inschrijvers krijgen binnen 24 uur na betaling een startbewijs toegestuurd. Voor militaire lopers geldt een aparte regeling.

Afgelopen zomer was de eerste Vierdaagse na de coronajaren voor het eerst niet volgeboekt. Er schreven zich 42.174 mensen in, van wie er 34.934 lopers de finish behaalden. De eerste wandeldag van de Vierdaagse werd geschrapt vanwege de hitte. In 2023 gaat de 105e Vierdaagse van start op 18 juli.

Meer uit Binnenland

Nog altijd onduidelijk hoe zaak kroongetuige Marengo verder zal gaan

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk hoe de behandeling van de zaak van Marengo-kroongetuige Nabil B. verder zal gaan. Mogelijk wordt de volgende zitting waarin hij aan bod komt uitgesteld. Dat zei de voorzitter van de rechtbank bij de hervatting van het megaproces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

2 minuten geleden
Ook Belastingdienst wil apps als TikTok weren van werktelefoon

DEN HAAG (ANP) - Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen, uit vrees dat die gebruikt zouden kunnen worden om mensen te bespioneren. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de dienst het kabinet hierin volgt. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) deed vorige week al een dringende oproep hiertoe aan rijksambtenaren, naar aanleiding van een advies van inlichtingendienst AIVD.

12 minuten geleden
VPRO: Wim de Bie sprak geweten van progressief Nederland aan

DEN HAAG (ANP) - Wim de Bie riep tijdens zijn carrière op om niet achter de massa aan te lopen, en sprak decennia lang het geweten aan van progressief denkende Nederlanders. Dat zegt algemeen directeur Lennart van der Meulen namens de VPRO in een verklaring over de overleden cabaretier en schrijver.

30 minuten geleden
Kees van Kooten gaat niet reageren op dood Wim de Bie

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.

40 minuten geleden
Cabaretier en schrijver Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier en schrijver Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VPRO, waar hij decennialang programma's voor maakte, maandag bekendgemaakt. Hij kampte al jaren met ernstige gezondheidsproblemen. De Bie kreeg grote bekendheid als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten ze satirisch theater en verzorgden in de jaren 70, 80 en 90 iconische televisieprogramma’s voor de VPRO.

1 uur geleden
BBB in Drenthe zoekt brede coalitie

ASSEN (ANP) - De BBB in Drenthe zoekt brede samenwerking bij de samenstelling van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Dat heeft de Drentse BBB-leider Gert-Jan Schuinder laten weten tijdens het eerste gesprek met verkenner Astrid Nienhuis afgelopen weekend. "Drenthe is geen provincie waarin een groot machtsblok werkt", meent Schuinder. "Ik zie zo’n coalitie als een as met twee wielen. Met twee rechterwielen of twee linkerwielen kom je niet vooruit."

1 uur geleden
Duitse politie onderzoekt oorzaak ongeval bij Elten nog

ELTEN (ANP) - De Duitse politie onderzoekt nog hoe het kon dat twee auto's op dezelfde plek van de weg raakten op de A3 bij Elten in Duitsland. Door het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. De politiewoordvoerder zei dat het maandag nog te vroeg was om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval.

1 uur geleden