Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vierdaagse betaalt voorlopig geen inschrijfgeld terug

Vierdaagse betaalt voorlopig geen inschrijfgeld terug

NIJMEGEN (ANP) - De organisatie van de Vierdaagse betaalt voorlopig geen inschrijfgeld terug aan lopers die afzien van hun deelname in 2020. Daartoe is besloten omdat een besluit over eventuele afgelasting van het internationale wandelevenement in verband met de uitbraak van de coronacrisis nog weken zal gaan duren. De organisatie wil daarover uiterlijk eind april de knoop doorhakken, aldus een woordvoerster woensdag.

De inschrijving voor de 104e Vierdaagse sloot vrijdag. Volgens het reglement hebben wandelaars die zich aanmeldden daarna nog twee weken de tijd om zich te bedenken. In die tijd kunnen ze annuleren en dan krijgen ze de 100 euro inschrijfgeld terug.

"Als we moeten afgelasten zullen we de pijn met zijn allen moeten dragen en de lasten naar redelijkheid en billijkheid moeten delen. We zullen een deel van het inschrijfgeld dan retourneren, maar ook een deel niet", aldus het Vierdaagsebestuur. Hoe die verdeling precies uitvalt, wordt uitgezocht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Zorgverleners kunnen nu individueel over bescherming beslissen

DEN HAAG (ANP) - Elke zorgprofessional moet zelf en individueel kunnen beslissen over de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen. De werkgever moet die dan aanleveren of vergoeden. Dat staat in de nieuwe richtlijn, Veilig werken in verband met Covid-19, die donderdag is gepresenteerd.

31 minuten geleden
Alle demonstraties op de Dam verplaatst naar Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Alle demonstraties op de Dam in Amsterdam zijn voorlopig verboden en moeten plaatsvinden op het Museumplein. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Protestmanifestaties op de Dam tijdens de coronacrisis gelden nu als "onwenselijk".

33 minuten geleden
Politie in verlegenheid door discriminerende uitspraak agent

MAASTRICHT (ANP) - De politie is in verlegenheid gebracht door een uitspraak van een agent dinsdagavond in het Zuid-Limburgse Vijlen. Tijdens een gesprek met een groep donkere jongeren zei deze agent: "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen." Een van de jongeren reageerde daarop verontwaardigd: "Mannen van onze afkomst?..." De uitspraak is vastgelegd op camera en via de regionale omroep 1Limburg gedeeld. In gesprek met L1 bevestigde de politie het incident.

46 minuten geleden
'IND raadpleegde ambassadeur in Bahrein niet bij uitzetting'

AMSTERDAM (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft verzuimd om voorafgaande aan de uitzetting van een Bahreinse asielzoeker informatie in te winnen bij de Nederlandse ambassadeur in Bahrein. Als dat wel was gebeurd had dat volgens asieladvocaat Flip Schüller kunnen voorkomen dat zijn cliënt Ali Mohammed al-Showaikh (29) zonder eerlijk proces tot levenslang is veroordeeld.

57 minuten geleden
OMT niet gevraagd om advies over vliegtuigen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft de experts van het Outbreak Management Team (OMT) niet gevraagd te kijken naar het risico op besmetting met het coronavirus in vliegtuigen. Dat zei Jaap van Dissel van het RIVM donderdag in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Rechter oordeelt woensdag over schorsing directeur Haga Lyceum

AMSTERDAM (ANP) - De rechter beslist woensdag of de schorsing van directeur-bestuurder Soner Atasoy en het ontslag van de secretaris van het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam rechtmatig zijn. Het bestuur ligt met elkaar overhoop nadat voorzitter Mohamed Laamimach de overige twee bestuursleden de wacht had aangezegd. Zij menen echter dat dit besluit niet rechtsgeldig is en willen dat Laamimach het veld ruimt. Het is nu aan de rechter om te bepalen wie het voor het zeggen heeft op de omstreden islamitische middelbare school.

1 uur geleden
Maximaal 500 demonstranten bij antiracisme-betoging Arnhem

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem staat maximaal vijfhonderd demonstranten toe bij een antiracisme-betoging donderdagmiddag in zijn stad. Hij gaat uit van een vreedzame bijeenkomst, maar zal ingrijpen als de betoging toch te massaal wordt, laat hij via een woordvoerder weten.

1 uur geleden