Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier nieuwe bemanningsleden aangekomen bij ruimtstation ISS

Vier nieuwe bemanningsleden aangekomen bij ruimtstation ISS

CAPE CANAVERAL (ANP) - Bij het internationale ruimtestation ISS zijn vier nieuwe bemanningsleden aangekomen, meldt NASA op X. Ze blijven daar nu ongeveer een half jaar om allerlei experimenten te doen.

De ruimtevaarders vertrokken zaterdagochtend (Nederlandse tijd) met een raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX. De Amerikaanse Jasmin Moghbeli, de Deen Andreas Mogensen, de Japanner Satoshi Furukawa en de Rus Konstantin Borisov zijn nu aangekomen in het ruimtestation op zo'n 400 kilometer boven de aarde.

Er zaten al drie Amerikanen, drie Russen en een astronaut uit de Verenigde Arabische Emiraten in het ISS, die volgende maand terugkeren naar de aarde. Dan komen ook weer twee Russen en een Amerikaanse naar het ISS om hen te vervangen.

Meer uit Buitenland

Poetin dinsdag naar Noord-Korea

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin gaat dinsdag naar Noord-Korea, maakt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA bekend. Hij blijft daar tot woensdag en vliegt dan door naar Vietnam.

9 minuten geleden
VS, Canada, Japan en Filipijnen oefenen op Zuid-Chinese Zee

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten, Canada, Japan en de Filipijnen hebben gezamenlijke maritieme oefeningen gehouden op de Zuid-Chinese Zee. Hiermee laten de landen zien dat ze toegewijd zijn aan het versterken van de regionale veiligheid en stabiliteit, meldt de Pacifische vloot van de VS.

41 minuten geleden
Gemengde reacties op doorgaan Europese natuurherstelwet

LUXEMBURG (ANP) - De reacties op de nieuwe Europese natuurherstelwet, die door de bocht van de Oostenrijkse minister van milieu is aangenomen en deze zomer al ingaat, zijn gemengd.

1 uur geleden
UNRWA: strijd Gaza gaat door ondanks aankondiging gevechtspauzes

RAFAH (ANP/RTR) - De gevechten in het zuiden van de Gazastrook zijn maandag gewoon doorgegaan, meldt de VN-hulporganisatie UNRWA. Zondag kondigde het Israëlische leger aan gevechtspauzes in te stellen voor de levering van humanitaire hulp.

1 uur geleden
Oostenrijk naar EU-hof na soloactie minister om natuurherstelwet

WENEN (ANP) - Oostenrijk stapt naar de Europese rechter om de maandag aangenomen natuurherstelwet te laten intrekken. De Oostenrijkse milieuminister die de wet aan een meerderheid hielp, sprak volgens bondskanselier Karl Nehammer niet namens Oostenrijk. Ze zou daarmee "niet volgens de grondwet" hebben gehandeld.

1 uur geleden
Kremlin: Oekraïnetop Zwitserland heeft vrijwel niets opgeleverd

MOSKOU (ANP/RTR) - De Oekraïnetop in Zwitserland van afgelopen weekend heeft volgens het Kremlin "vrijwel niets" opgeleverd. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov toonde de bijeenkomst aan hoe zinloos het is om te praten over vrede in Oekraïne zonder Rusland erbij te betrekken.

1 uur geleden
Oekraïne waarschuwt voor meer elektriciteitsproblemen

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïners moeten de komende weken rekening houden met meer geplande stroomuitval en black-outs, waarschuwt netbeheerder Ukrenergo. Er wordt spaarzaam omgegaan met de beschikbare elektriciteit, omdat er tekorten zijn als gevolg van door Rusland veroorzaakte schade aan het stroomnet.

1 uur geleden