Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Nederlandse passagiers Diamond Princess weg uit Japan

Vier Nederlandse passagiers Diamond Princess weg uit Japan

DEN HAAG (ANP) - Vier van de vijf Nederlandse passagiers op het cruiseschip Diamond Princess, dat in de haven van het Japanse Yokohama ligt, hebben Japan verlaten. Dat meldt het ministerie van Buitenlands Zaken op Twitter. Ze zijn in de nacht van woensdag op donderdag op het vliegtuig gestapt.

Eerder was al bekend dat alle vijf Nederlanders zijn getest op het nieuwe coronavirus en het niet hebben. Bij aankomst in Nederland zullen de passagiers door de GGD nog wel twee weken worden gemonitord op eventuele ziekteverschijnselen. Maar ze hoeven niet in quarantaine. Het is niet bekend wanneer ze precies in Nederland aankomen.

De vijfde Nederlandse passagier van het schip reist binnenkort met zijn partner terug naar Duitsland. Over hoe deze passagier in dat land wordt opgevangen, is aan de Duitsers, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Quarantaine

De Diamond Princess arriveerde begin februari in Japan met zo'n 3700 mensen aan boord. Opvarenden brachten noodgedwongen twee weken door in quarantaine. Aan boord zijn de afgelopen weken ruim 540 besmettingen gemeld. De autoriteiten brachten die patiënten over naar ziekenhuizen.

Op woensdag mochten voor het eerst sinds het begin van de quarantaine honderden passagiers het schip verlaten.

Meer uit Binnenland

Advocaat Ficq: tussenvonnis over Chemours helpt massa-aangifte

HILVERSUM (ANP) - Het oordeel van de rechtbank dat chemiebedrijf Chemours aansprakelijk is voor PFAS-schade eind vorige eeuw is een opsteker voor omwonenden van het bedrijf in Dordrecht. Advocaat Bénédicte Ficq, die namens 3000 van hen aangifte heeft gedaan tegen Chemours, spreekt van een "extreem emotionele uitspraak" voor haar cliënten. Ze verwacht het tussenvonnis van de rechtbank in Rotterdam goed te kunnen gebruiken in de massa-aangifte, zei Ficq woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie.

21 minuten geleden
OM wil vrouw uit Arnhem vervolgen in zaak Bas Muijs

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om een vrouw uit Arnhem te vervolgen in de mishandelingszaak van Bas Muijs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving hierover in de Gelderlander. Die krant schrijft dat de vrouw de acteur naar Arnhem heeft laten lokken omdat ze boos zou zijn over "slechte seks" die ze lang geleden heeft gehad met Muijs.

1 uur geleden
Verdachte uitbuiting: ik ben geen slavendrijver

DEN BOSCH (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Kamerik die wordt verdacht van jarenlange uitbuiting van een andere vrouw, ontkent deze aantijgingen in alle toonaarden. Volgens haar advocaat is er allesbehalve sprake van uitbuiting, mensenhandel of geweld, integendeel zelfs. "Hier zit geen slavendrijver voor u", zei Marian van D. woensdag in de rechtbank in Den Bosch, tijdens de eerste voorbereidende zitting in de strafzaak.

1 uur geleden
Ook aanmeldcentra asielzoekers worden via spreidingswet verdeeld

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen reguliere opvangplekken voor asielzoekers worden via de spreidingswet evenredig over het land verdeeld, maar ook aanmeldcentra. Dat bevestigde staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in het Kamerdebat over zijn wetsvoorstel.

1 uur geleden
Groningen en Gouda vangen jonge asielzoekers op

GRONINGEN (ANP) - Zowel Groningen als Gouda heeft besloten om jonge asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden. Dat moet de druk op de asielopvang helpen verminderen.

2 uur geleden
NS: Geen of verkeerde info op schermen stations door storing

UTRECHT (ANP) - Op de schermen op treinstations wordt geen of verkeerde informatie getoond door een technische storing, zo meldt de NS. Reizigers worden opgeroepen om te letten op de omroepberichten of hun reis in de app te plannen.

3 uur geleden
Elf aanhoudingen rond vervolg wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdagmiddag elf mensen aangehouden in het gebied rond de Johan Cruijff ArenA. Daar speelde Ajax zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Feyenoord uit. Tien mensen werden opgepakt omdat zij een bivakmuts bij zich hadden, één persoon omdat die nog gezocht werd voor een ander strafbaar feit.

3 uur geleden