Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier mensen opgepakt van uitzendbureau Den Haag om mensensmokkel

Vier mensen opgepakt van uitzendbureau Den Haag om mensensmokkel

DEN HAAG (ANP) - De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft vier mensen van een uitzendbureau in Den Haag aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Zij worden ook verdacht van het aan het werk zetten van illegale vreemdelingen. Nog twee anderen van hetzelfde uitzendbureau zijn aangehouden op verdenking van witwassen, meldt de arbeidsinspectie donderdag.

Het uitzendbureau stond al langer op de radar van de inspectie, omdat er al vanaf 2022 meldingen over het bedrijf binnenkwamen. Ook ontdekte de arbeidsinspectie tijdens een controle bij het uitzendbureau in 2021 personeelsdossiers met valse Griekse identiteitskaarten. Deze werknemers bleken in het echt de Georgische nationaliteit te hebben. In veel gevallen gaat het bij het bedrijf om illegale Georgiërs. Verder werd in 2022 een vrouw van het uitzendbureau opgepakt door de politie die zei vrouwen met valse identiteitsbewijzen naar hotels te moeten brengen waar ze aan het werk gingen.

De arbeidsinspectie meldt dat nu ook de eigenaar van het uitzendbureau is opgepakt. Bij de aanhoudingen in Den Haag en Arnhem werden huizen en bedrijfspanden doorzocht. Daarbij zijn vier auto's, 34 bedrijfswagens, een woning, designkleding en -tassen, gouden sieraden, horloges, brillen en 25.000 aan cash in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op bankrekeningen, vorderingen van opdrachtgevers en terugbetalingen van leningen.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

16 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

23 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

23 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

1 dag geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

1 dag geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

1 dag geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden