Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier jaar cel voor man die coach Van Bommel belaagde om contract

Vier jaar cel voor man die coach Van Bommel belaagde om contract

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De man die afgelopen najaar Antwerp-trainer Mark van Bommel belaagde, moet vier jaar de cel in. De 25-jarige Somaliër heeft Van Bommel en zijn gezin met de dood bedreigd om een voetbalcontract af te dwingen, heeft de rechtbank in Antwerpen vastgesteld.

Van Bommel werd in de nacht van 24 op 25 oktober in zijn parkeergarage opgewacht door een man met een vuurwapen. De oud-international reed snel weer achteruit de garage uit, waarbij hij op een andere auto botste. De overvaller zette het op een lopen toen het alarm afging.

Op Van Bommels Porsche trof de politie na de mislukte overval een zender aan waarmee die gevolgd kon worden. De politie kwam uit bij een Somalische man die in een naburig asielzoekerscentrum verbleef.

Schadevergoeding

De politie dacht aanvankelijk dat het de verdachte om Van Bommels dure auto te doen was. Maar op zijn telefoon werd een audiobestand gevonden waarin tekst van Arabisch naar het Engels was vertaald. Daarmee wilde hij volgens de rechtbank de trainer bedreigen. "Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af", luidde de boodschap. "Laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont."

De veroordeelde man moet Van Bommel ook 5.000 euro schadevergoeding betalen.

Meer uit Voetbal

Kompany bescheiden over benoeming als coach Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR/DPA) - De als coach nog relatief onervaren Vincent Kompany ziet zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van Bayern München nog niet als een prestatie op zichzelf. "Het gaat erom wat je in de functie presteert. Ik wil niet alleen dat iedereen op voorhand van mij overtuigd is, maar juist van het werk dat ik lever op het veld", zei de 38-jarige oud-voetballer tijdens zijn presentatie.

4 uur geleden
Ook spits Ziemer laat kampioensploeg Twente-vrouwen achter zich

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet de vrouwenploeg, die afgelopen seizoen kampioen werd, opnieuw opbouwen. Ook de Amerikaanse spits Taylor Ziemer, goed voor tien doelpunten de voorbije jaargang, vertrekt. De 25-jarige Ziemer maakt net als haar partner Anna-Lena Stolze de overstap vanuit Enschede naar het Duitse 1. FC Köln.

5 uur geleden
FC Utrecht legt 30 stadionverboden op, reageert alsnog fel op straf

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft in de vier dagen na het door rellen ontsierde nacompetitieduel met Go Ahead Eagles dertig stadionverboden uitgedeeld. Ook komt de nummer 7 van afgelopen seizoen nogmaals terug op de door de gemeente opgelegde straf van een thuiswedstrijd zonder publiek. "De maatregelen zijn buitenproportioneel. Ik voel me vreselijk in de steek gelaten door de gemeente en burgemeester", stelt eigenaar Frans van Seumeren in een scherpere reactie op de sanctie dan in een verklaring van de club van maandag.

8 uur geleden
Olympiakos 'hoort bij Europese elite' na winnen Conference League

ATHENE (ANP/RTR) - De spelers en trainer van Olympiakos konden hun historische Conference League-titel vlak na het verslaan van Fiorentina (1-0 na verlenging) nauwelijks geloven. "Ik heb hier geen woorden voor. Het moet nog even binnenkomen", zei buitenspeler Giorgos Masouras, omringd door huilende en feestende teamgenoten.

8 uur geleden
Olympiakos verslaat Fiorentina en wint Conference League

ATHENE (ANP) - Olympiakos heeft als eerste Griekse club een Europese hoofdprijs gewonnen. De ploeg van coach José Luis Mendilibar versloeg in Athene Fiorentina met 1-0 in de verlenging door een treffer van Ayoub El Kaabi. Voor de Italianen is het de tweede keer op rij dat ze de finale verliezen. Vorig jaar was West Ham United te sterk.

16 uur geleden
Real-keeper Lunin kampt met koorts in aanloop naar CL-finale

MADRID (ANP) - Het is onzeker of Real Madrid zaterdag in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund de beschikking heeft over keeper Andriy Lunin. De 25-jarige Oekraïener was woensdag afwezig op de training door koorts.

20 uur geleden
FC Dordrecht ziet trainer Santoni naar Italië vertrekken

DORDRECHT (ANP) - FC Dordrecht heeft afscheid genomen van trainer Michele Santoni. De 44-jarige Italiaans-Nederlandse coach gaat aan de slag bij US Triestina, dat uitkomt op het derde niveau in Italië.

21 uur geleden