Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier Indiërs opgehangen die vrouw verkrachtten in bus

Vier Indiërs opgehangen die vrouw verkrachtten in bus

NEW DELHI (ANP/RTR) - In India zijn vier mannen opgehangen voor het verkrachten van een 23-jarige vrouw in New Delhi in 2012. De groepsverkrachting gebeurde in een rijdende bus en zorgde voor veel ophef in binnen- en buitenland.

De mannen zijn vrijdag geëxecuteerd in de Tihargevangenis, een paar kilometer buiten New Delhi. President Ram Nath Kovind weigerde de vier clementie te verlenen waar ze om hadden gevraagd.

In 2012 vergrepen zes mannen zich aan de studente. De vrouw werd ernstig mishandeld met ijzeren staven en voor dood achtergelaten langs de kant van de weg. Twee weken later overleed ze aan haar verwondingen. Massale protesten tegen vrouwengeweld in India volgden.

Zelfmoord

Van de zes daders heeft een zichzelf in 2013 van het leven beroofd. De zesde verdachte was minderjarig en is in 2015 vrijgelaten.

In een verklaring veroordeelt een woordvoerder van de EU-buitenlanddienst de executie. "De EU herinnert aan haar ondubbelzinnige oppositie tegen de doodstraf in alle omstandigheden. Het is een wrede en onmenselijke straf, die niet helpt als afschrikmiddel en staat voor een onaanvaardbare ontkenning van menselijke waardigheid en integriteit."

De groepsverkrachting is "een gruwelijke misdaad" die de EU "in de meest krachtige bewoordingen" veroordeelt, aldus de verklaring. "Wij betuigen ons medeleven met de familie van het slachtoffer. Daders moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun handelingen en passend gestraft worden."

.

Meer uit Buitenland

Kremlin: nep-Poetin op de radio na hack

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een radiotoespraak waarin de Russische president Vladimir Poetin zijn landgenoten waarschuwt voor een Oekraïense invasie van Rusland, is nep. Dat zegt het Kremlin, dat hackers verantwoordelijk houdt voor het uitzenden van de speech.

7 minuten geleden
WHO wil Europese coronareispas als model voor rest van de wereld

BRUSSEL (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat het Europese coronareisbewijs delen met de rest van de wereld. Het digitale certificaat heeft zich volgens de WHO en de Europese Unie bewezen tijdens de corona-epidemie. Het zou bij een volgende pandemie veel breder dienst kunnen doen, maar er ook bij kunnen helpen dat bijvoorbeeld vluchtelingen bij hun medische gegevens kunnen.

10 minuten geleden
Britse premier meldt flinke afname illegale migratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft een succes geclaimd bij de aanpak van illegale migratie. Hij meldt een afname "van bijna 90 procent" van het aantal Albanese migranten dat in kleine bootjes arriveert in het Verenigd Koninkrijk. Het totale aantal illegale oversteken via het Kanaal zou in enkele maanden tijd met 20 procent zijn verminderd.

1 uur geleden
Wagner-baas: Oekraïne herovert dorp in de buurt van Bachmoet

BACHMOET (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Oekraïense troepen hebben een deel van het dorpje Berchivka ten noorden van de stad Bachmoet heroverd. Dat stelt Jevgeni Prigozjin, de baas van Wagner. Ook Oekraïense autoriteiten zeggen terrein te winnen in de omgeving van Bachmoet.

3 uur geleden
VS geven beelden vrij van incident met oorlogsschepen bij Taiwan

TAIPEI (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en China maken elkaar verwijten over een incident met oorlogsschepen uit de twee landen in de Straat van Taiwan. De Amerikaanse marine publiceerde een video met beelden van de "onveilige interactie". Een Chinees schip zou de Amerikaanse torpedobootjager USS Chung-Hoon hebben afgesneden.

3 uur geleden
Oekraïense minister: helft schuilkelders Kyiv onbruikbaar

KYIV (ANP/RTR) - De helft van de schuilkelders in de Oekraïense hoofdstad Kyiv is niet klaar voor gebruik. Dat zegt minister van Strategische Industrieën Oleksandr Kamysjin, op basis van een onderzoek dat werd ingesteld nadat drie Oekraïners om het leven waren gekomen bij een Russische aanval omdat ze geen schuilkelder in konden vluchten.

4 uur geleden
'Beruchtste moordenares' Australië vrij na twijfel over schuld

SYDNEY (ANP/RTR/AFP) - Een Australische vrouw die 20 jaar vastzat voor de dood van haar vier kinderen, heeft gratie gekregen en is vrijgelaten. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat Kathleen Megan Folbigg mogelijk onschuldig is.

5 uur geleden