Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier geweldsincidenten in Zeeland, politie vermoedt verband

Vier geweldsincidenten in Zeeland, politie vermoedt verband

SCHARENDIJKE (ANP) - In drie Zeeuwse plaatsen hebben zich deze week zeker vier ernstige geweldsincidenten voorgedaan. Daarbij zijn gewonden gevallen. Politie en justitie vermoeden dat er een verband is en onderzoeken de zaak. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers.

Vrijdagochtend was het ernstigste incident. Toen zijn twee 21-jarige mannen uit Breda op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede in elkaar geslagen. Ze moesten met meerdere botbreuken in het gezicht naar het ziekenhuis.

Het eerste voorval was zaterdagmorgen 31 juli in de buurt van een strandpaviljoen, aan het begin van de Brouwersdam bij Scharendijke. Een 19-jarige jongeman uit die plaats werd rond 02.30 uur plotseling geslagen. Getuigen zagen de dader wegrennen. Het slachtoffer moest zich laten behandelen bij de huisartsenpost en heeft aangifte gedaan.

Woensdag na middernacht was het bij hetzelfde strandpaviljoen weer raak. Zeker zes jongens schopten een 19-jarige jongen uit Renesse. Die liep verwondingen aan het hoofd op. Ook hij deed aangifte. In Renesse, ook bij de Brouwersdam, werd die nacht een 17-jarige jongen uit Duitsland van zijn fiets beroofd. De twee bedreigers gingen ervandoor. De politie vermoedt dat dit duo ook betrokken was bij enkele andere geweldsincidenten.

De politie onderzoekt de reeks voorvallen en heeft in ieder geval een vermoeden van de identiteit van de verdachten van het meest recente incident op de camping. Omdat er mogelijk meer slachtoffers zijn vraagt de politie om foto's, filmpjes of bewakingsbeelden.

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

9 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

11 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

13 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

13 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

15 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

16 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

17 uur geleden