Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier arrestaties in Oostenrijk na terreurdreiging in Europa

Vier arrestaties in Oostenrijk na terreurdreiging in Europa

WENEN (ANP/DPA) - De Oostenrijkse inlichtingendienst heeft vier mensen aangehouden tijdens een onderzoek naar een islamistische terreurcel, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. De arrestaties volgen na aanwijzingen dat terroristen een aanval planden op onder meer een kerk in Wenen en de Dom in Keulen.

De Duitse krant Bild schreef zaterdag al dat veiligheidsdiensten in Oostenrijk, Duitsland en Spanje aanwijzingen hadden dat een islamistische groepering aanslagen plande tijdens de feestdagen. Terroristen zouden zich richten op christelijke kerkdiensten in meerdere Europese steden.

Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de veiligheidssituatie in Oostenrijk en in Europa extra gespannen is als gevolg van de terreurdreiging. In de Keulse Dom werd zaterdag al de veiligheid opgeschroefd. Op zondag, kerstavond, zullen alle bezoekers van de avondmis extra worden gecontroleerd.

Meer uit Buitenland

CNN: Biden en Trump kunnen elkaar niet onderbreken tijdens debat

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander oud-president Donald Trump zijn de regels voor het eerste debat in de aanloop naar de presidentsverkiezingen overeengekomen. Tijdens het debat op 27 juni in Atlanta, Georgia krijgen de deelnemers onder meer een microfoon die kan worden uitgeschakeld als hun uitdager aan het woord is. Dat meldt CNN, de organisator van het debat.

10 minuten geleden
Meloni spreekt tegen dat op G7-top sprake was van abortusrel

ROME (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft geërgerd gereageerd op berichten over een rel over abortus op de G7-top in haar land. Ze verklaarde op een persconferentie dat geen sprake was van een conflict over de kwestie omdat er "niets was om ruzie over te maken".

35 minuten geleden
NBC: leider Islamitische Staat mogelijk gedood door VS

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat, bericht NBC News. Bronnen zeggen tegen de nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

1 uur geleden
Tienduizenden Fransen demonstreren tegen rechtse partij Le Pen

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tienduizenden Fransen zijn zaterdag de straat op gegaan om te demonstreren tegen de rechts-nationalistische partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen. De autoriteiten hebben uit voorzorg 21.000 agenten gemobiliseerd. Ze houden er rekening mee dat landelijk zo'n 350.000 mensen zullen deelnemen aan de acties.

1 uur geleden
Zelensky op top Zwitserland: wordt hier geschiedenis geschreven

BERN (ANP/AFP/RTR) - In Zwitserland gaat een tweedaagse vredestop voor Oekraïne van start. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky begroet in het resort Bürgenstock de arriverende wereldleiders. Hij toonde zich op sociale media alvast optimistisch en sprak de verwachting uit dat "geschiedenis zal worden geschreven" tijdens de bijeenkomst.

3 uur geleden
Iran laat EU-diplomaat en andere Zweed vrij bij gevangenenruil

STOCKHOLM (ANP/RTR/DPA) - Zweden en Iran hebben een deal gesloten over de uitwisseling van gevangenen. Teheran heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus en de Zweed Saeed Azizi vrijgelaten in ruil voor de Iraniër Hamid Noury, een in Zweden tot levenslange cel veroordeelde oud-gevangenismedewerker.

4 uur geleden
Eerste openbare optreden prinses Catherine sinds kankerdiagnose

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zaterdagochtend bij Buckingham Palace verschenen bij de plechtigheid Trooping the Colour. Volgens Britse media gaat het om haar eerste openbare optreden sinds bekend werd dat ze kanker heeft. Catherine zwaaide en lachte vanuit een koets naar het publiek dat was afgekomen op de jaarlijkse militaire parade ter ere van de verjaardag van de Britse koning.

5 uur geleden