Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier aanhoudingen rondom anti-Zwarte Pietprotest in Venlo

Vier aanhoudingen rondom anti-Zwarte Pietprotest in Venlo

VENLO (ANP) - De politie in Venlo heeft zaterdagmiddag vier mensen aangehouden die afkwamen op een protest van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op het Museumplein. De arrestanten maakten deel uit van een groep van zo'n tweehonderd personen die een tegengeluid wilden laten horen.

Twee van hen werden volgens de politie gepakt voor mishandeling, een voor belediging en een voor openlijke geweldpleging.

Volgens de gemeente waren er zo'n honderd aanhangers van KOZP op het plein. De politie was ter plaatse om de twee groepen gescheiden te houden. Toen het tot ongeregeldheden kwam, waarbij met eieren en vuurwerk werd gegooid, greep de politie in en voerde de mobiele eenheid een charge uit.

Goede voorbereiding

Een ME-bus reed hierbij tegen een scootmobiel aan die omviel. De vrouw die erop zat is naar een politiewagen gebracht voor controle. Ze raakte niet gewond. De politie biedt haar een bloemetje aan en de schade wordt vergoed.

De burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, is tevreden over het verloop: "Het is een goede keuze geweest om tot het laatste moment de locaties van de demonstraties niet prijs te geven. Dankzij een goede voorbereiding hebben zich geen noemenswaardige ongeregeldheden voorgedaan."

In de ochtend was er ook al een pro-Zwarte Pietdemonstratie op het Flujasplein, die rustig verliep.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Boeren protesteren in Winterswijk tegen stikstofregels

WINTERSWIJK (ANP) - In het Gelderse Winterswijk aan de grens met Duitsland heeft donderdag een boerenprotest plaatsgevonden. De demonstranten, onder hen ook mensen uit de bouw, kwamen bijeen op de Markt in het centrum van het dorp, waar vanaf een aanhanger de menigte werd toegesproken. De boeren demonstreerden tegen het stikstofbeleid.

2 uur geleden
'Openbaar vervoer moet dienstverlening 10 procent terugschroeven'

DEN HAAG (ANP) - De dienstverlening van het openbaar vervoer zal met zo'n 10 procent moeten inkrimpen. Op die manier denken de ov-bedrijven in de toekomst te kunnen overleven in een sector die zwaar is getroffen door de coronamaatregelen.

5 uur geleden
Oud-premier Curaçao komt weer op vrije voeten

WILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose oud minister-president Gerrit Schotte wordt vrijdag rond 09.00 uur (Nederlandse tijd 14.00 uur) vrijgelaten uit de gevangenis. Dat bevestigt zijn advocaat Lizaima Da Costa Gomez tegenover de Curaçaose nieuwssite NU.cw.

5 uur geleden
Van Dissel somber over versoepelingen coronamaatregelen

HILVERSUM (ANP) - Directeur Jaap van Dissel van het RIVM is somber over versoepelingen van de coronamaatregelen in december. "Het gaat traag en moeizaam met de daling van besmettingscijfers. Hierdoor is de zorg nog te veel belast. Het wordt te onzeker om een voorspelling te doen. Ik ben er somber over dat we met elkaar kerst kunnen vieren", zei Van Dissel in Nieuwsuur.

5 uur geleden
Kabinet wil nieuwe eisen voor containerschepen na MSC Zoe

DEN HAAG (ANP) - Er moeten nieuwe internationale eisen komen voor grote containerschepen. Dat moet voorkomen dat er zich opnieuw een ramp kan voordoen zoals die met de MSC Zoe bijna twee jaar geleden ten noorden van de Waddeneilanden.

8 uur geleden
Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

DEN HAAG (ANP) - Met een "vooruitstrevend conservatieve" partij wil Henk Krol, voormalig partijleider van onder meer 50PLUS, na de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar in de Tweede Kamer blijven. Hij presenteerde donderdag het partijprogramma van Lijst Henk Krol, de derde partij waar hij dit jaar deel van uitmaakt. Nu is hij nog onafhankelijk Kamerlid.

8 uur geleden
Ook laatste verdachte fatale mishandeling Arnhem vrij

ARNHEM (ANP) - De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis geschorst van de laatste verdachte van de fatale mishandeling op 28 oktober, waarbij een 73-jarige man uit Arnhem om het leven kwam.

9 uur geleden