Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

Het lab was nog in werking toen de politie binnenviel. De forensische opsporing is ter plaatse om verder onderzoek te doen.

Woensdag werd in het Overijsselse Overdinkel ook al een drugslab opgerold. Twee agenten moesten naar het ziekenhuis omdat zij last kregen van hun luchtwegen. Er werden meerdere verdachten aangehouden.

Meer uit Binnenland

VluchtelingenWerk: pas op met speculaties over komst Oekraïners

AMSTERDAM (ANP) - Verhalen over Oekraïense vluchtelingen die alleen voor werk naar Nederland zouden komen, kunnen leiden tot een vertekende beeldvorming en verminderd draagvlak. Daarvoor waarschuwt VluchtelingenWerk. De organisatie zegt dat goed onderzoek naar de omvang van deze groep ontbreekt.

34 minuten geleden
Van Zanen: niet goed dat ik niet wist van aanhouding om opruiing

DEN HAAG (ANP) - Burgemeester Jan van Zanen vindt het "niet goed" dat hij niet is geïnformeerd dat iemand was opgepakt voor opruiing in de aanloop naar een Eritrees feest. "Ik had dat willen weten. Ik had liever gehad dat ik had geweten dat de aanhouding plaatsvond. Punt. Dat gaan we bespreken", zei de burgemeester bij een vergadering van een commissie van de Haagse gemeenteraad.

40 minuten geleden
Ook opvang voor Oekraïners in buurlanden verloopt stroef

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen in Nederland leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat ook kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft.

43 minuten geleden
Gemeenteraadsvergadering Amsterdam verstoord door demonstranten

AMSTERDAM (ANP) - De gemeenteraadsvergadering waarin wordt besproken of Femke Halsema door mag als burgemeester van Amsterdam is woensdagmiddag kort verstoord door drie demonstranten. Daarbij werd naar de burgemeester geschreeuwd. Dat laat een fotograaf van het ANP weten.

50 minuten geleden
Geen oorzaak gevonden voor onwelwording mensen zwembad Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De brandweer heeft geen oorzaak kunnen vinden voor de ademhalingsproblemen die meer dan tien bezoekers van het Mercatorbad in Amsterdam-West woensdagmiddag kregen. Eerst ging de brandweer uit van een chloorlekkage, meldde ze op X. Maar na een meting in het zwembad is geen gevaarlijke stof aangetroffen.

57 minuten geleden
Man verdacht van ombrengen moeder in Veghel

VEGHEL (ANP) - De vrouw die woensdag om het leven is gebracht in het Brabantse Veghel, is een vrouw van 78. Haar zoon van 39 is opgepakt voor haar gewelddadige dood. Volgens de politie zit de man vast en wordt hij verhoord. Onderzoek moet duidelijk maken wat er is gebeurd.

1 uur geleden
Gemeenten hebben 92.000 opvangplekken voor Oekraïners

ARNHEM (ANP) - Nederlandse gemeenten kunnen op dit moment zo'n 92.000 Oekraïense vluchtelingen opvangen, meldt het Veiligheidsberaad woensdag. Daarmee zitten ze onder de 97.000 plekken die demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) eerder per februari had gevraagd. Volgens het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio, is dat aantal nu wel bijna in zicht.

2 uur geleden