Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Videogame World of Warcraft binnenkort weer te spelen in China

Videogame World of Warcraft binnenkort weer te spelen in China

HANGZHOU (ANP/RTR) - Inwoners van China kunnen vanaf deze zomer weer verschillende games spelen die eerder offline waren gehaald, waaronder het populaire World of Warcraft. Dat meldt het Chinese gamebedrijf NetEase, dat een nieuwe overeenkomst heeft gesloten met gamesontwikkelaar Blizzard Entertainment. De twee partijen hadden de samenwerking vorig jaar nog stopgezet na onenigheid over een nieuw contract.

"Na de voortdurende discussies van het afgelopen jaar zijn zowel Blizzard Entertainment als NetEase verheugd dat ze op één lijn zitten om spelers op het Chinese vasteland opnieuw te ondersteunen", meldt NetEase in een verklaring. Naast World of Warcraft zijn andere bekende namen van Blizzard Entertainment bijvoorbeeld Overwatch, Hearthstone en Diablo. Volgens NetEase zullen de spellen vanaf de zomer "opeenvolgend terugkeren op de markt".

Begin vorig jaar kwam een einde aan een samenwerking van bijna vijftien jaar, nadat NetEase van 2008 tot 2023 de games van Blizzard had uitgegeven in China. Dat zou zijn gebeurd nadat de twee partijen het niet eens waren geworden over een nieuwe overeenkomst.

In de periode daarna stonden Blizzard en NetEase voor de rechter. Maar de relatie tussen beide bedrijven leek beter te worden na de overname van Blizzard-moederbedrijf Activision Blizzard door Microsoft vorig jaar. Chinese media meldden destijds dat Microsoft en NetEase daarna weer naar manieren zochten om de Blizzard-games opnieuw in China uit te brengen.

Meer uit Financieel

Chipmaker NXP ziet winst en omzet dalen door 'uitdagende' markt

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse chipfabrikant NXP heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder winst en omzet behaald. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf, dat een beursnotering in New York heeft, spreekt van "uitdagende" marktomstandigheden. Toch verwacht NXP in het huidige kwartaal weer te kunnen groeien.

8 minuten geleden
Mattel grote winnaar op Wall Street door overnamespeculaties

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel stond maandag in het middelpunt van de belangstelling op Wall Street door overnamespeculaties. Investeringsmaatschappij L Catterton zou een bod op het bedrijf, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, hebben uitgebracht, zo meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het aandeel schoot omhoog na het nieuws en sloot ruim 15 procent hoger.

40 minuten geleden
Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

1 uur geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

3 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

5 uur geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

6 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

7 uur geleden