Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Videodienst Zoom neemt maatregelen na kritiek op beveiliging

Videodienst Zoom neemt maatregelen na kritiek op beveiliging

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Videoconferentiedienst Zoom komt na kritiek op zijn beveiliging met nieuwe veiligheidsopties. Alle beveiligingsinstellingen worden in de hoogste stand gezet. Ook gaat Zoom de versleuteling van de video's verbeteren.

Met de nieuwe veiligheidsinstelling is bijvoorbeeld een wachtwoord voor vergaderingen verplicht en worden deelnemers eerst in een virtuele wachtkamer gezet zodat de organisator kan bepalen wie er allemaal mee mogen doen. De aangekondigde verbeterde versleuteling maakt het moeilijker voor kwaadwillenden om videobeelden te onderscheppen.

Topman en oprichter Eric Yuan bezwoer tijdens een online-presentatie dat Zoom veilig is in vergelijking met andere diensten om videovergaderingen te houden. Hij gaf tegelijkertijd toe dat zijn bedrijf beter kan en aan de hoogste standaard van veiligheid en privacy wil voldoen.

Thuiswerken

Zoom is doordat veel bedrijven wereldwijd naar thuiswerken zijn overgeschakeld in korte tijd zeer populair geworden. Daardoor gingen veiligheidsonderzoekers de dienst ook beter bekijken en kwamen in korte tijd een flink aantal beveiligings- en privacygebreken aan het licht.

Als gevolg van die onthullingen besloten verschillende bedrijven als ruimtereisbedrijf SpaceX, maar ook de overheid van Taiwan en het onderwijsdepartement van de stad New York om de dienst in de ban te doen. Volgens zakenkrant Handelsblatt heeft nu ook het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn conclusies getrokken en BuzzFeed meldt dat Google-medewerkers de dienst niet op hun computers mogen hebben.

Ook in Nederland is Zoom populair. Veel bedrijven, maar ook scholen en overheidsinstanties maken er gebruik om te vergaderen.

Meer uit Financieel

Vergrijzing bij bedrijfsleiders in landbouw neemt toe

DEN HAAG (ANP) - De landbouw is de afgelopen tien jaar vergrijsd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer mensen die in 2023 aan het hoofd van een landbouwbedrijf stonden, hadden de pensioenleeftijd al bereikt vergeleken met 2013.

6 uur geleden
Wall Street begint met kleine koersuitslagen aan lang paasweekend

NEW YORK (ANP) - Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen. Na een sterk eerste kwartaal kwamen de belangrijkste beursgraadmeters in New York donderdag amper van hun plek. Daarmee kunnen beleggers even pauze nemen, want op Goede Vrijdag houdt Wall Street de deuren dicht. Op maandag, tweede paasdag, wordt wel gehandeld op de Amerikaanse beurzen.

9 uur geleden
Kabinet wil minder bagageafhandelbedrijven op Schiphol

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bedrijven dat bagage afhandelt op Schiphol moet worden verlaagd, heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) besloten. Het besluit zou een nieuwe kofferberg zoals in het chaotische jaar 2022 moeten helpen voorkomen.

11 uur geleden
Muzieklabel achter Taylor Swift winnaar in AEX na deal met Spotify

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG) was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake heeft zijn banden met muziekstreamingdienst Spotify uitgebreid. Op dat nieuws is door beleggers enthousiast gereageerd.

12 uur geleden
ASML positief over miljardeninvestering voor microchipsector

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML reageert positief op het nieuws dat het kabinet samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro steekt in de verbetering van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector. De onderneming uit Veldhoven waarschuwde eerder nog via de media dat het bedrijf wil groeien en uitbreiden, maar dat Nederland mogelijk voor ASML te klein wordt.

12 uur geleden
Milieuorganisaties willen strenge voorwaarden aan steun voor Tata

DEN HAAG (ANP) - Milieuorganisaties blijven kritisch over het subsidiƫren van de verduurzamingsplannen van Tata Steel. Ze vinden dat daar in elk geval strikte voorwaarden aan verbonden moeten worden. "De overheid moet Tata Steel geen miljardensteun geven zolang het klimaatplan van het bedrijf niet in lijn is met het Klimaatakkoord van Parijs - en dus leidt tot halvering van de uitstoot in 2030", vindt Milieudefensie.

13 uur geleden
Vakbonden: voer vergroeningsplan Tata zo snel mogelijk uit

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hopen dat Tata Steel zijn vergroeningsplan in Nederland zo snel mogelijk kan uitvoeren nu het plan volgens onderzoekers de meest logische optie lijkt en het kabinet door wil met het plan. "We gaan ervan uit dat er nu ook echt wat gaat gebeuren. Daar hebben de werknemers, omwonenden en andere betrokkenen inmiddels wel recht op", reageert FNV-bestuurder Cihan Lacin.

13 uur geleden