Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Video-app Kuaishou schiet omhoog bij beursdebuut in Hongkong

Video-app Kuaishou schiet omhoog bij beursdebuut in Hongkong

TOKIO (ANP) - De Chinese sociale media-app Kuaishou Technology schoot vrijdag omhoog bij zijn beursdebuut in Hongkong. Het aandeel van de concurrent van de populaire video-app TikTok van ByteDance werd bijna 170 procent meer waard. De deelneming van het Chinese internetbedrijf Tencent, waarin de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus een groot belang heeft, haalde met de beursgang 5,4 miljard dollar op. Volgens persbureau Reuters is het daarmee de grootste beursgang in Hongkong sinds de beursintroductie van de Aziatische tak van bierbrouwer Budweiser in 2019.

De stemming op de aandelenbeurzen in de Aziatische regio was eveneens positief. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de S&P 500 een nieuwe recordstand bereikte na een sterke daling van het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Ook werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

In Tokio ging de Nikkei met een winst van 1,5 procent het weekeinde in op 28.779,19 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 4 procent. De Japanse automakers lieten forse koerswinsten zien. Zakenkrant Nikkei meldde dat Apple gesprekken voert met zo'n zes automakers voor de ontwikkeling van de zelfrijdende elektrische auto van het Amerikaanse technologiebedrijf. Mazda Motor werd 18 procent meer waard. De autofabrikant verwacht minder verlies te lijden dan eerder werd gevreesd. Concurrent Mitsubishi Motor steeg 8 procent. Eerder werden de Zuid-Koreaanse automakers Kia en Hyundai al flink hoger gezet na berichten over een mogelijke samenwerking met Apple.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,8 procent hoger. Tencent, dat een belang heeft van zo'n 21 procent in Kuaishou Technology, won 0,7 procent. De Chinese chipmaker SMIC kwam met kwartaalcijfers en zakte 7 procent. De grootste chipfabrikant van China werd in december vorig jaar door de Amerikanen op een zwarte lijst gezet vanwege banden met het Chinese leger. In India tikte de beurs een nieuw recordniveau aan. De centrale bank van het land hield de rente ongewijzigd en handhaafde zijn steunbeleid voor de economie.

Meer uit Financieel

VDL gaat in Breda fietsframes produceren

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL gaat zich vanaf later dit jaar bezighouden met het produceren van fietsframes. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Azië komen. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek in Breda gaan rollen.

31 minuten geleden
Expert: benzineprijs stijgt pas over paar weken door accijns

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten hoeven zich de komende weken geen zorgen te maken over grote prijsstijgingen aan de pomp. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers verwacht niet dat de productiebeperking door oliekartel OPEC+ gaat zorgen voor veel duurdere olie. Een veel grotere invloed gaat het verhogen van de accijnzen per 1 juli hebben, waardoor de benzineprijs met ongeveer 14 cent omhoogschiet.

1 uur geleden
Krant: grote banken VS moeten hogere buffers gaan aanhouden

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse banken zullen waarschijnlijk hun buffers om tegenslagen op te vangen moeten verhogen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street op basis van anonieme bronnen. Na het omvallen van een aantal kleinere regionale banken eerder dit jaar zullen de kapitaaleisen van de grootbanken met gemiddeld 20 procent worden opgevoerd door de aankomende strengere regelgeving, aldus de bronnen.

1 uur geleden
Boete van 400.000 euro voor gokbedrijf Bingoal

DEN HAAG (ANP) - Aanbieder van sportweddenschappen Bingoal heeft een boete van 400.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Volgens de toezichthouder heeft de onderneming, ook bekend als de naamgever van het Bingoal-stadion van voetbalclub ADO Den Haag, zich in reclame-uitingen gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, en dat is verboden.

1 uur geleden
Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiële Europese regels pas na de zomer ingaan.

2 uur geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

2 uur geleden
Voor het eerst meer energie uit zonnepanelen dan uit biomassa

DEN HAAG (ANP) - In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

2 uur geleden